Arkæologiens dag – et blogevent

 


Vi er sikkert mange Nyere Tids folk, som har spekuleret på det. Hvad er det egentlig, vores arkæologiske kollegaer laver? Vi véd selvfølgelig godt, at de graver, skriver udgravningsrapporter og bøger, holder foredrag og laver udstillinger. Men hvad er det – helt konkret – de har fingrene nede i? Lige præcis dette emne kan arkæologer fællesblogge om på den 29. juli, som er “Arkæologiens Dag”.

Konceptet er enkelt: interesserede opretter sig på en fælles WordPress-blog (lige som formidlingsnet). Efter at være godkendt som skribenter, er der adgang til at dokumentere de arbejdsopgaver, som dagen bringer, samt glæden ved at være arkæolog.  Hver post knyttes til et punkt på et Googlemap, der forhåbenligt bliver gennemhullet af mange nåle med spændende poster.

Målet er at tage en form for snapshot af arkæologien på denne ene dag, og jeg (synes?) ikke, at jeg har set denne form for digitalt event før. Man har kunnet følge og spørge om ting på Twitter og tage billeder til museumpics… men blog-events? Måske har andre på Formidlingsnet links til lignende initiativer (og deres evaluering?)

Links:
Day of Archaeology
– og den sjove:
Se alle logoforslagene til dagen på Flickr

Skriv et svar