Bladrebare sider

Jeg har tidligere gjort forsøg med pagegangster til etablering af præsentationer der er “bladrebare” på samme måde som fx varehuskataloger på nettet. rent SEO-mæssigt er der jo ikke den store pointe i det, men det ser lækkert ud. Desværre har pagegangster ændret deres betingelser (og priser), men én af mine gode kollegaer har fundet dette http://www.flashpageflip.com/Online-Demo.asp som jeg iler med at viderebringe. Jeg har ikke selv prøvet det, men der er også en gratisversion.

6 comments to “Bladrebare sider”
 1. Blot et par links til lignende (gratis) services – begge steder med bladre-effekt. Scribd (som jeg hælder mest til) har desuden en fin API service – så du (a la google maps) kan tilpasse og udvide hvordan servicen integrerer med dit site:

  Begge steder er forresten også ‘sociale’ sites hvor du kan vælge om du vil dele dine dokumenter og præsentationer med andre brugere – du kan selvfølgelig også vælge at lade være.

  Scribd har i øvrigt en SEO venlig metode, som dog indbefatter at hele teksten lægges ind i embed-koden. (Læs mere her – i bunden af siden)

 2. Det var klart sites, der begge er ret meget federe end “min”!

  Det SEO-venlige perspektiv synes jeg ser meget interessant ud, for det er jo som oftest ligepræcis det der er problemet i den slags teknologier. Det ser godt ud, men er ulæseligt for søgemaskinerne.

 3. Hej!
  En kommentar til et gammelt indlæg – helt tilbage fra 2008. Men lige hvad jeg søgte efter alligevel!

  Vil gerne ligge et fotoalbum ind med “bladreeffekt” på vores hjemmeside. Jeg har prøvet at lave det i issuu, men jeg kan kun lave det så at det bliver offentliggjort på “issuu siden”, som ser ud til at være lidt á la You Tube, hvor man har en konto og det bliver lagt ud id et sociale forum.

  Jeg kan se i et indlæg, (i den nu, godt nok et par år gamle) diskussion, at man kan vælge at lade være at dele dokumenter og præsentationer med andre brugere? Det er ikke helt lykkedes for mig, men vi vil helst gerne have at fotoalbummet kun var tilgængeligt fra vores hjemmeside af.
  Er der nogle der ved, hvordan man gør dette?

  Venligste hilsner
  Camilla

 4. Hej Camilla,

  Du burde kunne embedde dit Isuu dokument – præcis som på Youtube. Når du åbner ‘My Library’, vælger det dokument du vil have indsat, og klikker på den tredje knap fra venstre ’embed’ øverst på siden. Ved klik giver den dig en række udvidede tilpasningsmuligheder bl. a. størrelsen på dokumentet. Se mere her: http://blog.issuu.com/?p=29 (preview vinduet kan du som sagt ændre størrelsen på i processen)

  Såfremt du vælger at holde dit dokument ‘private’ (My library – markér dokument – edit – publishing options) kan du stadig embedde det så det kun kan ses dér.

  Noget helt andet er: Hvorfor vil du have det liggende som en publikation og ikke direkte tilgængeligt som billeder på sitet? I forhold til søgemaskiner og synlighed i det hele taget er det at foretrække at gøre dem tilgængelige?

  Her på sitet anvender vi fx. lightbox2 som er scriptbaseret (javascript) – prøv at klikke på billedet i artiklen ovenfor. Det kan også sagtens håndtere billedserier el. albums. Det er desuden ret nemt at integrere i forskellige CMS-systemer… og ikke så tungt at afvikle online. Det er selvfølgelig smag og behag, men det præsenterer stadig billederne ret fint – og lækkert!

  Afhængigt af CMS er der også en masse forskellige fotoalbum udvidelser derude – sikkert også et der kan bladre i billederne!

Skriv et svar