Blog på museer

Hej Alle

Charlotte foreslog på vores sidste møde, at næste møde i august måske bl.a. kunne omhandle brug af blogs til intern kommunikation på museerne.

På Medicinsk Museion har vi en blog, der er tilknyttet forskningsprojektet “Dansk Biomedicin 1955-2005”. Bloggen er primært tænkt som et internt kommunikationsredskab for forskerne, der er tilknyttet projektet, men den benyttes ofte også af udenlandske forskere og museumsfolk med interesse for projektet.
Adressen er: http://www.corporeality.net/museion

Hvis I syntes, det kunne være interessant at høre om, kan vi afholde næste møde på Museion med et kort oplæg af professor Thomas Søderqvist, der har udviklet bloggen.

4 comments to “Blog på museer”
  1. Jeg har nu fået kigget på jeres blog som er meget-meget faglig! Det synes jeg er spændende, fordi der faktisk også her på NM er folk, som har lignende obvervejelser – dog ikke på udenlandsk.

    Så jeg synes at det kunne være spændende at høre om jeres erfaringer, fx kan jeg se at der ikke er særligt mange der kommenterer. Men er kommentar altid det samme som succes for en blog? det kunne være spændende at høre noget om jeres blogstatistik, og om hvorvidt I kan se andre “effekter” af bloggen.

    Så jeg stemmer for, at vi tager på Medicinsk Museion næste gang! (men helt principielt mener jeg så, at vi så faktisk bør lægge mødet efter august på den forkerte side af Storebælt…?)

  2. Jeg er helt enig og ser frem til næste møde hos Rikke på Medicinsk Museion.

    Jeg mener også at et kommende møde meget vel kunne henlægges vest for bæltet…

    Apropos mødeaktivitet, er vi så kommet nærmere en forankring i forhold til ODM, og kunne man tænke sig at vi kunne få en eller anden form for støtte til afholdelse af møder? I sin tid (på Fuglsø) var der også noget oppe at vende omkring KUAS. Er det mon noget vi skal kigge lidt på igen?

  3. Ja, det ville være interessant at diskutere forskellige blogfunktioner. Oprindeligt var vores blog tænkt som en mainstream diskussionsblog, men efterhånden er den blevet mere en slags kombination af nyhedsbrev og ‘op-ed’.

    Jeg tror man skal frigøre sig fra hvordan en blog “skal” se ud, og forestille sig mange udfoldelsesmuligheder af verktøjet, herunder fusionsmuligheder mellem klassiske websites og blogs (se fx. http://www.computerworld.com, som er en hybrid mellem klassisk website-arkitektur og en blog-platform (WordPress).

    Vi har ret interessant Google Analytics-statistik — der er mange brugere fra hele verden, men det kan jeg fortælle mere om når vi ses.

    Er der fastlagt en dato?

Skriv et svar