CMS system

CMS som vi vil ha’ det

Som Charlotte beskrev i et tidligere indlæg, så har Kumadm startet en proces omkring valg af et/flere fælles CMS systemer for de 42 institutioner under ministeriet. Fra vores eget netværk deltager Charlotte/natmus, Anne/Statens museum for Kunst, Julie/Jagt- og skovbrug og jeg selv/Hirschsprung i testgruppen. Vi skal sammen med ca. 15 andre udvælge det/de systemer, vi fremover alle skal bruge (dvs. ønsker du ikke at bruge et af de systemer der bliver valgt, skal der søges dispensation). Det første møde blev holdt i sidste uge, og her blev projektet ridset op: ministeriet ønsker at vi overgår til fælles systemer af flere grunde – først og fremmest forventer de, der ligger en besparelse i det, for det andet skaber det gode muligheder for erfaringsudveksling og evt. fælles kursusforløb – og hvem kunne ikke have brug for det? Meget af diskussionen i gruppen gik på muligheden for Open Source systemer; muligheden for at vælge systemer, der passer til store og små institutioner; hvilke funktionaliteter systemerne skal indeholde; hvilke ydelser leverandørerne skal garantere m.m. Alt i alt en god opstart – lovende, i den forstand, at de ønsker testgruppen formulerede, kommer til at danne udgangspunkt for det videre forløb. Har du input (forslag til system, funktionalitet, erfaringer du gerne vil dele) – meld gerne ind nu, inden næste møde i juni.
5 comments to “CMS system”
 1. Hej Ulla

  Jeg synes man kunne diskutere, hvordan et intranet eller cms kunne understøtte nye arbejdspraksisser, herunder nogle af de sociale teknologier som blogs, wikis etc. Dette blev diskuteret meget på Museums and the web, og det kunne være en enestående chance for at få implementeret en ny arbejdskultur i kulturinstitutionerne. Det er ikke særlig konkret, men jeg synes vi burde vende det i webforum til et møde. I øvrigt er det dejligt, I er med til at tale vores sag.

 2. Hej Mikkel, det er et oplagt felt at tage fat på! – hvordan mediet kan understøtte arbejdsprocesser, og her tænker jeg specielt på vidensdeling internt mellem institutionerne. I testgruppen har vi opfordret til, at kumadm organiserer et intranet som en platform institutionerne imellem, det ser jeg et stort potentiale i, specielt da der kommer flere og flere af disse administrative fællesskabsløsninger. Men, som jeg læser din kommentar tænker du også på relationen mellem institutionen og vores brugere – vi kan vende det d. 8 – hvis du kommer på SMK hos Anne.

 3. Hej Ulla!

  Jeg ved ikke om “umbraco” dukkede op i diskussionen, men vi er et dansk open source cms. Vi har flere gange internt snakket om hvorfor det er at vores software driver over 25.000 sites rundt om i verden, men at det offentlige er umuligt at komme indenfor hos.

  Hvis du har lyst vil jeg gerne komme fordi jer og præsentere vores bud. Vi har et dejligt aktivt community, bliver brugt af alt fra den lille lokale sportsklub til banker (ABN AMRO), mobilproducenter (qTek) og kameraproducenter (Hasselblad) og systemet er open source og aldeles gratis.

  Det kunne være dejligt at få det offentlige til at opdage et åbent alternativ, der rent faktisk fungerer, er dansk og brugervenligt.

  /hartvig
  http://hartvig.com
  http://umbraco.org

 4. Hej alle
  Er der nogensinde kommet noget ud af dette tiltag? Arbejdes der stadig på at finde eet/flere fælles systemer eller er tanken opgivet igen? Tanken lyder jo besnærende, men jeg kan også sagtens se for mig, at det kan løbe ud i sandet, hvis man skal lytte til (mindst) 15 forskellige meninger.
  KH fra Lars Kjær

 5. Hej Lars,

  Arbejdet kom desværre ikke til at munde ud i konkrete anbefalinger.

  Personligt tror jeg, at eet fælles system kunne blive problematisk, fordi institutionerne er meget forskellige og har meget forskellige behov. Man kunne måske også frygte en smule for det innovative potentiale, hvis alle kører på ét fælles system?

  Men tanken om at have tre-fire forskellige, og at man måske kunen finde sammen i interessegrupper (fx omkring udvikling ifht. OpenSource, m.m.) tror jeg var god. Men som sagt blev det ikke rigtigt i denne omgang 🙂

  kh
  Charlotte

Skriv et svar