Eksempler på gode billeddatabaser?

Hej Alle
Tak for et godt møde i går, meget inspirerende. Vi snakkede lidt om det i går, men vi kom ikke ind på de gode eksempler, så hvis du har et godt eksempel på en billeddatabase for musser der fungerer godt på nettet, så skriv en kommentar.

Ses

Tore

5 comments to “Eksempler på gode billeddatabaser?”
  1. Også jeg takker for et godt møde. Jeg må sige, at jeg faktisk blev noget interesseret i mulighederne for WordPress som CMS – der er måske nogle perspektiver!

    Men lige nu iler jeg med et par links som jeg synes er best practise omkring tilhængeliggørelse af billeder. National gallery er min absolutte favorit:

    National Gallery anvender sin billeddatabase som en tilgængeliggørelses- og formidlingsressourcer. Siden rummer en lang række forskellige indgangsmuligheder (emne, tema, kunstner, stil, tidslinje) og desuden temaer, der inviterer brugeren til at gå på opdagelse ”explore”.
    http://www.nationalgalleryimages.co.uk

    National Archives viser et mindre, emneopdelt udvalg eksempler fra samlingerne. Selvom der ikke kan bestilles online har siden et meget tydeligt salgsmæssigt potentiale, idet mulighed for bestilling, samt, at der er tale om highlights er klart vægtet.

    Nypublic Libbray Digital Gallery tilbyder en indgang via emner, der relaterer sig til enkeltsamlinger men også søgning
    Siden har således ligesom National Gallery flere indgange til samme samlinger: navne A-Z, emner og biblioteker (institutioner). Der er mulighed for at browse, men også for at brugeren kan gense sine seneste 50 søgninger samt gemme op til 64 favoritter i ”selections”.

  2. Det kunne være ret interessant at vide hvilket software der ligger bag ved de forskellige løsninger. Er det alt sammen specialudviklet eller er der noget der er mere udbredt end andet – f. eks. Cantos Cumulus?

    Det kunne i det hele taget være godt at få diskuteret hvad en god billeddatabase skal kunne mht. f. eks. motivregistrering, best practice, standarder m.m.

    Det har været diskuteret længe og mange forskellige steder, men måske vi kunne bidrage med noget mere praksisbetonet, idet flere sidder er i gang/skal i gang med en eller anden form for billeddatabase?

    Hvis man tænker lidt stort kunne det måske på sigt f. eks. føre til en udbygning af KUAS’ Regin-system (som alle museer principielt burde benytte til digital registrering og indberetning) i den retning – til glæde for det ganske museumslandskab?

    …og på falderebet et par hurtige links til nogle Open Source systemer jeg er bekendt med (flere af dem kan i øvrigt integreres med forskellige Open Source CMS systemer):

    Plogger – Den slanke, minimalistiske model til begrænsede opgaver: http://www.plogger.org/

    Menaltos Gallery – mere web 2.0 orienteret: http://gallery.menalto.com/

    Coppermine Photo Gallery – en gammel open source kending, ret udbygget og udbredt: http://coppermine-gallery.net/

    …og specielt for WordPress fanatikere – NextGEN Gallery

  3. Filecamp er en dansk udviklet billeddatabase specielt målrettet kreative virksomheder. Men Filecamp indeholder en lang række enkle værktøjer som helt sikkert også vil gøre det til et særdeles nyttigt billeddatabase værktøj for museumsverdenen.

    Bl.a. er der previews af alle fil typer, simpel bruger styring, enkel adgangskontrol … og ikke mindst et super simpelt administrations interface som alle kan finde ud af.

    For min lille virksomhed er Filecamp ihvertfald hurtigt blevet et uundværligt værktøj i dagligdagen.

Skriv et svar