Facebook Lite – hvad med vores grupper og sider?

facebooklite

Som man kan se i artiklen “Facebook rydder op – vil ligne Twitter” i dagens Computerworld tester Facebook åbenbart en række ændringer/nye muligheder, en ny brugergrænseflade kaldet Facebook Lite. Det er noget der har boblet et  lille stykke tid, og testen foregår pt. i USA og Indien. Den er (vist?)  ikke tilgængelig på dansk endnu. Facebook Lite er inspireret af Twitter og FriendFeed (som FB har opkøbt, men som vist ikke har haft stor udbredelse i Danmark). Én af de nye features er bl.a. muligheden for at tagge andre brugere, ligesom på Twitter.

Men ellers er pointen i Facebook Lite er et enklere udseende med færre informationer – men dermed også med færre muligheder. Fx er applikationer stort set forsvundet, og mulighederne for at holde sig ajour med grupper og sider ser ud til at have langt mindre vægt. Måske ikke helt uniteressant for os, der gerne ville bruge FB til at kommunikere med brugere af institutioner, foreninger m.m.  Er løsningen for institutionsbrug af FB at droppe ideen om grupper og sider, og i stedet blive personlige profiler med mulighed for at kommunikere med @ og # som på Twitter?

Vil det være smart for Facebook at “nedgradere” grupper og sider? Fx er der jo mulighed for at opbygge grupper på det mere faglige Linkedin, hvor der ellers ikke er skyggen af pudekamp og kasten med får m.m. Også Plaxo har mulighed for “Fan Pages” og grupper. Umiddelbart er en del af ideen med sociale netværksites jo netop at netværke, dvs. også at kunne samle sig med andet end end personlige relationer som drivkraft eller socialt objekt.

Netop spørgsmålet om, hvilken status fx grupper og sider får i Facebook Lite er noget, der har affødt blogindlæg rundt omkring, ligesom flere påpeger at de ikke kan finde muligheden for chat.

Er der andre, der har kigget på Facebook Lite – og ikke mindst: på spørgsmålet om grupper og sider?

Artikel om Facebook Lite på BBC
Alexa.com´s oversigt over artikler om Facebook Lite

2 comments to “Facebook Lite – hvad med vores grupper og sider?”
  1. Det er ret spændende at se hvad Facebook Lite vil komme til at betyde. Umiddelbart tror jeg ikke at Facebook Lite kommer til at betyde så meget – skal man dømme ud fra de mange comments rundt omkring på nettet vil det ikke fange an blandt de almindelige brugere, men i stedet blive udgaven der bruges på mobil applikationer. Og ja, her nedgraderes både pages og applikationer. At Facebook generelt skulle skære disse elementer væk virker ikke sandsynligt da det netop er med til at skabe muligheder og interaktion på sitet (og sidevisninger = reklamevisninger)

  2. Jeg tror du har helt ret i det med opdelingen i brug på forskellige platforme (forudsat naturligvis, at Facebook vælger at beholde både Lite og “Rich”-modellen)

    Men måske bør man overveje, om der for institutioner m.m. er en pointe i også at kunne kommunikere som person, netop af hensyn til de mobile platforme. Jeg har fx indtryk af at mange i USA anvender Twitter på deres smartphone – kunne der være fornuftige grunde til at kunne noget her?

Skriv et svar