• Geniuspris til Charlotte S. H. Jensen

  by  • 19. juni 2009 • Forskelligt • 4 Comments

  I forbindelse med Danske Videnskabsjournalisters konference “Framing Research” fik Charlotte den hædersfulde Geniuspris, som hun delte med en anden – i øvrigt også fra museumsverdenen – Eske Willerslev fra Statens Naturhistoriske Museum.

  I begrundelsen for uddelingen lød det bl.a.:

  Videnskabsjournalister hædrer enestående formidlere

  Danske Videnskabsjournalister hylder to forskere, som har beriget Danmark med formidling af højeste karat.

  DNA-forsker Eske Willerslev og historiker Charlotte S. H. Jensen modtager 11. juni Danske Videnskabsjournalisters Geniuspris. Prisen, der uddeles til personer, som har bidraget med enestående videnskabsjournalistik, er en stor anerkendelse af de to forskere fra professionelle videnskabsformidlere.

  Ildsjæl med øje for det virtuelle støver historien af

  Det er således med stor glæde, at Danske Videnskabsjournalister præsenterer Charlotte S. H. Jensen, der er mag.art. i Nordisk Folkemindevidenskab, som den ene af årets Genius-prisvindere.

  Formand for Danske Videnskabsjournalister, Michael de Laine, fortæller om baggrunden:

  ”Hun har været ildsjæl for mange nye forskningsformidlende initiativer, bl.a. har hun bragt Nationalmuseet ind på de sociale netværk som FaceBook og YouTube, hun har startet Formidlingsnet.dk og er idekvinde til www.historie-online.dk – nettets mest synlige site om historie, arkæologi, arkiver, museer og kulturarv. Derfor er hun en helt oplagt modtager af vores pris og anerkendelse,” udtaler han.

  Banebrydende formidling med passion og fornyelse

  Ligeledes er det med stor stolthed at Danske Videnskabsjournalister tildeler Ekse Willerslev, der er professor ved Statens Naturhistoriske Museum, årets anden Genius-pris.

  Eske Willerslev har en imponerende række af formidlingssucceser i offentligheden bag sig kombineret med en enestående tour-de-force gennem universitetsverdenen med bl.a. opstart af et helt nyt forskningsområde inden for fossilt DNA som Danmarks yngste professor og en række artikler i meget anerkendte videnskabelige tidsskrifter som Science og Nature.

  ”Dette kombineret med at Eske Willerslev på forbilledlig vis har formidlet sit arbejde gennem såvel dokumentarfilm, bøger, populærvidenskabelige artikler, museumsudstiller og adskillige optrædener i den danske presse, gør at vi i den grad ønsker at hædre ham for hans formidlingsindsats,” siger Michael de Laine.

  ”Han viser, at man sagtens kan være eliteforsker og samtidig formidle sin forskning på en tilgængelig og meget engagerende måde. Han er en brobygger, der med glæde og entusiasme præsenterer sin forskning til offentligheden,” udtaler Michael de Laine.

  About

  4 Responses to Geniuspris til Charlotte S. H. Jensen

  1. 19. juni 2009 at 18:28

   Iler med lykønskninger til Charlotte. Det kunne ikke være mere fortjent!

  2. 19. juni 2009 at 22:44

   Mange tak! …og vil lige skynde mig at dele æren for at starte formidlingsnet.dk med alle jer andre!

  3. 22. juni 2009 at 13:29

   Det var da på tide at der blev delt priser ud i din retning Charlotte :-) Jeg kipper med flaget og sender også Rune en tanke for hans indsats for opstarten af formidlingsnet.dk

  4. 22. juni 2009 at 20:15

   1.000 tak for hilsen Dorthe. Og du har helt ret, hvor var vi uden Rune? Formodentlig stadigvæk på gratisbloggen!

  Skriv et svar