Geniuspris til Charlotte S. H. Jensen

I forbindelse med Danske Videnskabsjournalisters konference “Framing Research” fik Charlotte den hædersfulde Geniuspris, som hun delte med en anden – i øvrigt også fra museumsverdenen – Eske Willerslev fra Statens Naturhistoriske Museum.

I begrundelsen for uddelingen lød det bl.a.:

Videnskabsjournalister hædrer enestående formidlere

Danske Videnskabsjournalister hylder to forskere, som har beriget Danmark med formidling af højeste karat.

DNA-forsker Eske Willerslev og historiker Charlotte S. H. Jensen modtager 11. juni Danske Videnskabsjournalisters Geniuspris. Prisen, der uddeles til personer, som har bidraget med enestående videnskabsjournalistik, er en stor anerkendelse af de to forskere fra professionelle videnskabsformidlere.

Ildsjæl med øje for det virtuelle støver historien af

Det er således med stor glæde, at Danske Videnskabsjournalister præsenterer Charlotte S. H. Jensen, der er mag.art. i Nordisk Folkemindevidenskab, som den ene af årets Genius-prisvindere.

Formand for Danske Videnskabsjournalister, Michael de Laine, fortæller om baggrunden:

”Hun har været ildsjæl for mange nye forskningsformidlende initiativer, bl.a. har hun bragt Nationalmuseet ind på de sociale netværk som FaceBook og YouTube, hun har startet Formidlingsnet.dk og er idekvinde til www.historie-online.dk – nettets mest synlige site om historie, arkæologi, arkiver, museer og kulturarv. Derfor er hun en helt oplagt modtager af vores pris og anerkendelse,” udtaler han.

Banebrydende formidling med passion og fornyelse

Ligeledes er det med stor stolthed at Danske Videnskabsjournalister tildeler Ekse Willerslev, der er professor ved Statens Naturhistoriske Museum, årets anden Genius-pris.

Eske Willerslev har en imponerende række af formidlingssucceser i offentligheden bag sig kombineret med en enestående tour-de-force gennem universitetsverdenen med bl.a. opstart af et helt nyt forskningsområde inden for fossilt DNA som Danmarks yngste professor og en række artikler i meget anerkendte videnskabelige tidsskrifter som Science og Nature.

”Dette kombineret med at Eske Willerslev på forbilledlig vis har formidlet sit arbejde gennem såvel dokumentarfilm, bøger, populærvidenskabelige artikler, museumsudstiller og adskillige optrædener i den danske presse, gør at vi i den grad ønsker at hædre ham for hans formidlingsindsats,” siger Michael de Laine.

”Han viser, at man sagtens kan være eliteforsker og samtidig formidle sin forskning på en tilgængelig og meget engagerende måde. Han er en brobygger, der med glæde og entusiasme præsenterer sin forskning til offentligheden,” udtaler Michael de Laine.

4 comments to “Geniuspris til Charlotte S. H. Jensen”

Skriv et svar