HJÆLP – med interessante projekter!

Jeg er blevet bedt om at bidrage med en liste over interessante og nyskabende, digitale formidlingsprojekter i Danmark til et svensk center for digital formidling, der vil skrive om nordisk, ja, digitale museumsprojekter i et praksisperspektiv. Det er Interactive Institute, der er inititativtager, og jeg har lvoet at melde in med hvad jeg ved snarest. Derfor er alle input mere end velkomne på mikkel.thelle@natmus.dk . Hvilke projekter er i gang eller planlagt?

4 comments to “HJÆLP – med interessante projekter!”
 1. Hvordan tager listen sig mon ud efterhånden? Havhingsten og mulighedernes land er vel oplagte kandidater, men kan du ikke løfte sløret for andre kandidater – også herinde…

  Der er desuden visse indikationer på at Struer museum også har planer om at være nyskabende på flere områder… De er endda gået så vidt som til at oprette en indsatsstyrke for museer i digital formidlingsmæssig nød! Se det bliver spændende…

 2. Tak – ja jeg har de nævnte med, men jeg synes ikke jeg har helt styr på hvad der foregår rundt omkring – særligt med mindre, men visionære projekter. Indtil nu er det bare en grov skitse, men jeg vil lige lægge den op når den er mere færdig.

 3. Skal det kun være danske projekter?
  For ellers synes jeg at ét der ser interessant ud er http://www.finds.org.uk
  Det er en social arkæologi-site, som én af de gode arkæologer her på museet har introduceret mig til. De bruger og integrerer flickr, og jeg synes desuden det er et interessant samarbejde mellem institutioner (endog nogle af de tunge drenge) og amatørarkæologerne.

  Men er det kun danske sites, så vil jeg da også nævne “den bedste ting i verden” som en site, der bruger sociale teknologier.

 4. Ja, det er i udgangspunktet vist danske porjekter eller med dansk deltagelse, så det arkæologi-site skal da med – og selvfølgelig “den bedste ting”, tak for det. Rune nævnte “off-blog” at dette måske kunne danne grundlag for en diskussion her i dette forum om, hvad et nyskabende projekt egentlig skal kunne…måske noget til næste møde?

Skriv et svar