Ideer søges: Børn og web

Jeg har hørt i min øresnegl, at formidlingsnetværket i ODM planlægger en temadag om “Børn på Museer”, og at denne skal løbe af stablen i oktober. Èt af indlægene ( ca. 3/4 time) skulle handle om børn, museer og 2.0.

Mit forslag til oplægsholder var Lisbeth Klastrup, som “én udefra” der både kunne forklare folk hvad 2.0 er og som også har overblikket ifht. børn og deres brug af sociale medier. (Hun har iøvrigt også en fed blog om forskerblogs, jvfr. vores snak på Museion sidst)

Er der nogen, der har andre gode ideer som vi kan sparke videre til kollegaerne i formidlingsnetværket, så sidder min gode kontorfælle Jesper klar: jesper.thomas.moeller@natmus.dk. Men man kan jo også svare her, så vi får gensidigt gode ideer.

3 comments to “Ideer søges: Børn og web”
  1. Vi har kontakt til en konsulent der hedder Ida Toldbod, som ved noget om interaktive medier og børn. Hun har bl.a. arbejdet for Experimentarium og FilmX – og har skrevet bøger om leg. Hendes firma hedder Poco Piu. Hend kan jeg anbefale

  2. 1000 tak! Min gode kollega – som også bliver oprettet på bloggen – er glad for de gode indspark.

    Jeg synes at Julies idé er vildt god! Jeg kan også godt se problemstillingen om hvordan man fik børn til at deltage og fortælle, og navnligt over en masse voksne. de superskeptiske vil også spekulere på alt det om hvor reflekteret og repræsentativt det ville være – men grundlæggende så er der jo en fantastisk kvalitet i at høre tingene fra hestens (eller føllets?) mund.

    Tænk hvis man kunne lave et setup -også i en større forsamling, hvor man kunne komme i direkte dialog med de unge brugere? Det kan jo lade sig gøre med focusgrupper, hvor der er børn… Dén vil jeg i hvertfald lige skrive mig bag øret!

Skriv et svar