Obligatoriske standarder fra 1/1 2008

Jeg er lidt ked af at komme med dette ret så tekniske indlæg, som kan dreje opmærksomheden væk fra de mere kreative sider. Men den digitale kommunikation er på mange måder som Disney-land: der er fantasiverdenen, hvor Pluto og de andre figurer lever til glæde for børn og andre barnlige sjæle. Og så er der tunnellen under Disney-land, som er den logistiske livsnerve, der sikrer at oplevelsesverdenen fungerer. Det er her burgere og cola køres frem til butikkerne og her affaldet og tilskadekomne kører den anden vej.
Regeringen har indgået aftale med Danske Regioner og KL, at der fra januar af skal gælde syv standarder for alle offentlige myndigheder – altså også de offentlige museer. De mest interessante standarder for os er Standard for offentlige netsteder og tilgængelighed (HTML/XHTML, CSS og WCAG) – som i stor udstrækning har været de kriterier “Bedst på nettet” er blevet vurderet efter, og Standarder for dataudveksling mellem offentlige myndigheder (OIOXML). Denne sidste er vigtig, når man skal bygge interne databaser op og når man skal vælge et CMS, som skal kunne kommunikere med andre systemer og sådan noget. Ja, så er der selvfølgelig også standarden for at tekster ikke mere kun skal leves som .doc filer men nu samtidig som .docx og .odt.
Er I klar på de offentlige museer?
Det er et område i kraftig vækst, og strømmen af forslag til høringer er kraftig. Men det er for store nørder. Små nørder som mig har svært ved at afkode indhold og konsekvenser.
Dem, som ikke allerede er stået af, kan læse mere hos IT- og Telestyrelsen www.itst.dk

One comment to “Obligatoriske standarder fra 1/1 2008”
  1. Det er fint du henleder opmærksomheden på det og jeg vil give dig helt ret – det er uoverskueligt… Og umiddelbart er jeg ikke blevet meget klogere af at gå på itst.dk. Men det er da noget som er vigtigt uanset om man er et offentligt museum eller en selvejende instiution (som standarderne så ikke gælder for).

Skriv et svar