Poken – sommerens must have gadget

poken

Alle har prøvet det. Man står til en konference og har hørt et spændende oplæg eller snakket med en deltager, der står med præcis de samme problemstillinger som én selv. Og så skal vi udveksle visitkort.

Der er bare lige dét ved det, at man har glemt sine. Eller man har kun ét nusset og krøllet ét tilbage, og det er så med det gamle telefonnummer. Forresten er man heller ikke lige i dén funktion, der står på kortet mere – og i øvrigt er man midt i et jobskifte…. eller der er noget andet i vejen. Og så ender det tit med, at man står og fumler med afrevne lapper fra sidemandens blok. Men man får da udvekslet kontaktoplysninger – og måske overlever sedlen flere dage i konferencemappen, inden man desværre får smidt den væk 🙂

Den slags kan naturligvis gøres meget mere fikst og digitalt i det 21. århundrede. Jeg hørte første gang om Poken på Abelone Glahns blog for et par uger siden, men jeg er bagud, for den er ihvertfald helt tilbage fra december 2008. Man køber den lille gadget, opretter en konto på doyoupoken.com og vælger hvilke netværk man vil dele (fx plaxo, linkedin, facebook etc.). Når man næste gang møder en person man gerne vil holde kontakt med holder man sine pokens “hænder” op mod hinanden. De lyser grønt og når man sætter sin USB i derhjemme har man fat i de profiler, som ens nye kontakter har valgt at dele via poken. Den lille video fortæller hvordan.

 

Supersmart – og stor var min glæde, da jeg på facebook opdagede, at Karin Høgh i sin podshop sælger de små fyre for 120 kr. stk. Så nu har jeg en poken, der ligner en ræv – og mangler bare nogen at poke med!

PSSST: Dem, der arrangerer næste formidlingsmøde: Var det ikke en god idé  med en poken til hver som konferencegave ???

Jeg er så glad for min nye gadget, at indlægget straks er crossblogget på http://arkivformidling.wordpress.com  og i privaten på http://charlotteshj.wordpress.com

3 comments to “Poken – sommerens must have gadget”

Skriv et svar