Råd til brugerundersøgelse søges!

På Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseet vil vi gerne inden jul have lagt/lave en brugerundersøgelse vedr. vores hjemmeside, som skal ligge på www.jagtskov.dk i den kommende tid. Så dem af jer, der har tid må meget gerne komme med kommentarer til nedenstående.

Indtil videre har jeg tænkt på at vælge én af følgende fremgangsmåder:

Den ene fremgangsmåde er specifikke spørgsmål, der skal besvares, og ved den anden fremgangsmåden kan den besøgende skrive løs, her kunne en blog benyttes.

Svar på specifikke spørgsmål – fremgangsmåden
Indledende tekst på hjemmeside:
Vi er i gang med at lave en ny hjemmeside, og du kan hjælpe os med at gøre den fremtidige hjemmeside god og spændende. Hvis du har lyst til at hjælpe os, så udfyld nedenstående spørgsmål og tryk på send.

Mand/kvinde alder:, uddannelse/erhverv: ?
Er det dit første besøg på hjemmesiden?
Hvad er grunden til dit besøg?
Fandt du de informationer, du søgte?
Hvad kan gøres bedre på hjemmesiden?
Hvad fungerer godt?

Blogfunktion – Skriv din mening – fremgangsmåden
Indledende tekst på hjemmesiden:
Vi er i gang med at lave en ny hjemmeside, og du kan hjælpe os med at gøre den fremtidige hjemmeside god og spændende? Vi vil gerne høre din mening om den nuværende hjemmeside eller idéer til den fremtidige, så skriv endelig løs.

Hvilken løsning synes I umiddelbart vil give os mest feedback fra brugerne? Er der nogle af jer, der ved, hvordan man laver sådan en side, hvor den sender indholdet direkte til min mail, hvis jeg nu vælger den første løsning?

Hvis jeg vælger blogfremgangsmåden, har I så nogle idéer til, hvilken blogløsning jeg skal vælge? Ser I nogle problemer i, at den er ”åben”, og at man ikke nødvendigvis behøver at godkende kommentarer først? Jeg tænkte på, at kommentarerne skal uploades med det samme, så kan jeg tjekke bloggen hver dag for mærkelige kommentarer.

Og har I nogle kommentarer eller forslag til andre spørgsmål eller andre fremgangsmåder, som jeg kan anvende i stedet?

5 comments to “Råd til brugerundersøgelse søges!”
 1. Det er en kompleks affære!

  Som jeg læser det, er der ikke den store forskel på de to modeller – den sidste kræver dog noget mere engagement fra brugeren. Desuden har åbne spørgsmål som ‘hvad kan vi gøre bedre?’ det med at virke lidt afskrækkende på brugeren.

  Den bedste løsning opnås formentlig ved en kombination af forskellige modeller – f. eks. fokusgrupper, interviewundersøgelse osv.

  …og så lige et par links:
  http://web.mit.edu/is/isnews/v17/n01/170108.html
  http://alistapart.com/articles/culturalprobe
  http://www.webpagecontent.com/arc_archive/77/5/

 2. Tak for de gode links Rune. Jeg er helt enig i, at den bedste løsning er en kombination af forskellige modeller, jeg forestiller mig derfor webbrugerundersøgelse skulle være startskuddet på processen.

 3. Jeg ville også lige byde ind med en idé – man kunne jo kombinere med en lille spørgeskemaagtig undersøgelse også, sådan at du både får nogle ideer “frit fra leveren” men også nogle enkle data. Dette er et gratis/billigt værktøj, som du måske kunne bruge?
  Create Survey

 4. Har lige været på jagtskov.dk og kan se du har valgt at brugerne kan efterlade en kommentar men at de ikke spørges om noget specifikt. Har du fået nogen tilbagemeldinger? Jeg spørger fordi vi lige har lagt en ny hjemmeside ud og ikke har udnyttet muligheden for brugerundersøgelser (endnu…)

Skriv et svar