SHARING IS CARING 2015 – Right to Remix?

Sharing is Caring er tilbage med fokus på Remix Kultur og Rettigheder

Playmobil figurer fra Museo del Prado og Rijksmuseum, baseret på malerier af Dürer og Vermeer.

Playmobil figurer fra Museo del Prado og Rijksmuseum, baseret på malerier af Dürer og Vermeer. Foto CC BY 4.0 Merete Sanderhoff

 

Dato             2 oktober 2015

Tid                9:30-16:30

Sted              DR Koncerthuset, København

Pris               600 kr. / studerende 400 kr.

Tilmelding her!       

Remix kultur gror og trives overalt i dag – på internettet og sociale medier, i innovation og forretningsudvikling, i skolernes undervisning og i uformelle læringsmiljøer, hvor børn og unge opøver nye kompetencer.

Museer, arkiver og biblioteker kan tilbyde vigtige råstoffer til denne kreative og interaktive læringskultur. Vi har digitaliserede samlinger af høj kvalitet og troværdighed. Kan vi give dem fri til aktiv bearbejdning og kreativ genbrug, er det en unik chance for at vores samlinger kan være til stede og gøre nytte i en helt ny skala, i hænderne på borgerne, herhjemme og globalt. Hvordan kan kulturarvssektoren understøtte og have gavn af den voksende remix kultur, og samtidig holde balancen i forhold til spørgsmål om copyright og intellektuelle rettigheder?

Bliv oplyst og inspireret på Sharing is Caring: Right to Remix? Vi har sammensat et program af internationale eksperter, debatter og ignites. Hør bl.a. hvad en juridisk ekspert fra Google, en professor i Digital Humanities og en projektleder i en international digital virksomhed har at sige om remix kultur og rettigheder.

Fokus er på de store uudnyttede potentialer, der åbner sig for kulturarvssektoren, når vi gentænker rettigheder i et digitalt perspektiv. Vi lægger op til en realistisk og konstruktiv diskussion af, hvilke barrierer vi står overfor og hvilke kampe, der skal tages, hvis vi vil have vores håndtering af rettigheder op på omgangshøjde med den hastige digitale udvikling.

Seminaret er rettet mod professionelle i, og brugere af, museer, biblioteker og arkiver, institutioner og virksomheder indenfor det digitale og kulturelle område, wikipedianere, og enhver der er interesseret i kulturarv og digital kultur. Seminaret foregår på engelsk.

Sharing is Caring: Right to Remix? leder direkte op til det årlige kulturarvshackathon Hack4DK, der løber af stablen fra fredag 2. oktober til søndag 4. oktober i DR-byen.

Skriv et svar