SketchUp – Udstillingsskitser i 3D

Det er måske allerede nævnt – men i så fald er to gange ikke for lidt: Google SketchUp er et rigtig, rigtig godt produkt for udstillingsarbejde. Gratis 3D-skitseprogram til mac og pc, med målfaste enheder og 360 graders rotation. Jeg bruger det jævnligt og kan anbefale det i stedet for evt fysiske modeller, der kan tage tid og penge.

Når man har lavet sin 3D-model, kan man uploade den til 3D-warehouse og placere den på Google Earth. Første billede er rådhuset placeret på rette plads, andet billede er en primitiv udstillingsskitse af undertegnede, lavet på en times tid.

3 comments to “SketchUp – Udstillingsskitser i 3D”
  1. Erling har denne kommentar:

    Mange interessante genstande findes ikke mere og her er 3D værktøjer gode til at genskabe dem så beskueren kan vende og dreje i stedet for bare at se et fladt billede, sidst 3D var oppe og vende er vel for 10 år siden og da lavede jeg en række modeller af bygninger og instrumenter det er skrevet i vrml helt fra bunden (notebook) og kræver en plug-in for at køre men prøv at se: http://www.rundetaarn.dk/dansk/3dda.html

  2. Det ser rigtigt spændende ud, men jeg kan ikke få det til at spille på min PC. Erling, jeg har dowloadet Cosmo, men jeg får ikke vist noget … bortset fra et skærmbillede, hvor der vises ikon for “Jeg prøver at finde et billede”….

Skriv et svar