Byen i Byen

Vi på Frederiksberg Stadsarkiv vil gerne gøre opmærksom på vores tiltag med en webbaseret filmkanal, der blev lanceret d. 12. Maj 2009. Filmkanalen kan ses her.

Filmkanalen har mange forskellige film og filmklip – f.eks. kan man se filmklip med folk, der leger med en abe i Zoologisk Have omkring 1915 ligesom der er lagt filmklip ud med opskriften på vejen til en god ægtemand. Et stort og bredt billede af Frederiksberg og de mennesker, der har haft tilknytning til byen gennem de sidste hundrede år – i levende billeder.
Alle filmklip er lagt ud under forskellige temaer som Byen i Byen,  Arbejdsliv, Skoleliv, Sport og Fritid og Arkitektur. Vi lægger løbende nye klip ud, og hver måned har sit tema. Der er desuden mulighed for brugerne at kommentere på de enkelte film og filmklip.

Bærum3

Filmkanalen har nu været i gang i 4 måneder, og i den forbindelse har vi gjort status over filmkanalens succes.

Filmkanalen indeholder nu flere end 150 film og filmklip fra Frederiksberg, og på nuværende tidspunkt har der været 16.195 afspilninger (hvilket er mere end vi havde regnet med). Der er blevet set mere end 33.985 minutters film, svarende til cirka 565 timer. Det daglige antal afspilninger ligger typisk mellem 50-100, men stiger markant, når de lokale ugeaviser skriver om kanalen. Filmkanalen har en abbonementservice, hvor tilmeldte får en sms-besked, hver gang et nyt filmklip udgives – på nuværende tidspunkt har cirka 50 personer tilmeldt denne ordning.

Filmkanalen er en af de første af egentlige historiske filmkanaler i Danmark, og vi har forespørgsler fra flere, der er interesserede i at lave noget lignende. Det er en god og forholdsvis simpel måde at dele gamle filmklip med interesserede, i stedet for at lade disse klip ligge støvede tilbage i magasinet. I løbet af efteråret vil vi desuden iværksætte en indsamlingskampagne, som gerne skulle bibringe os flere filmoptagelser fra gårsdagens Frederiksberg.

Skriv et svar