Det internationale formidlingsseminar 2010

Afholdelsesdato: 15-17 mar 2010
Afholdelsessted: Nyborg Strand

Hverdagen er præget af kompleksitet. Kompleksitet håndterer vi ved hjælp af viden. Viden skaber vi ved hjælp af læring. Læringsbegrebet er i disse år på alles læber: Eksempelvis i det private erhvervsliv, på forskningsinstitutioner og i sundhedssektoren. Læring rækker dermed langt udover undervisningsverdenen, og hører hjemme alle steder, hvor man arbejder med produktion og formidling af viden, kommunikation, oplevelse og forandringsprocesser.

Dette års internationale formidlingsseminar vil tage fat på en række af de vigtigste læringsteorier, angribe dem fra nye vinkler og skabe ny mening: For den enkelte og for museet, som organisation og som institution.

Spørgsmålene lyder:

  • Hvordan kommunikerer vi i forhold til omverdenen og inden for egne mure?
  • Hvordan definerer vi læring i dag og kan begrebet fungere som strategisk værktøj?
  • Hvordan kan læring være ledelse og ledelse læring? Kan man overhovedet lære noget af at være en lærende organisation?
  • Og hvordan skelner vi mellem oplevelser og læring? Og hvor går grænsen – hvis der overhovedet er én?

En række inspirerende museumskræfter er hentet til Danmark for at give de bedste, de nyeste og de stærkeste indspark til debatten om den danske museumsudvikling. Vi er stolte af at kunne præsentere blandt andre John Falk og Georg Hein, der har publiceret to af de væsentligste bøger inden for museumsformidling.

Formidlingsseminaret sætter som altid fokus på, at det du lærer, også skal kunne bruges i hverdagen hjemme på museet. Formidlingsseminaret er kort sagt fortsat platformen, hvor det er muligt at hente masser af ny viden og inspiration samtidig med at du netværker med kollegaer fra ind- og udland. ‘

Skriv et svar