Eksperiment med Eliasson – site

Prøv at se den interaktive Olafur Eliasson-udstilling på San francisco Museum of Modern Art. De har justeret WordPress-blog-software og lavet en enkel opslagstavle, hvor man kan dele sine oplevelser af udstillingen. I stedet for at forsøge at få sit materiale ind i det almindelige blogsystem, kan man da bare (…) tilpasse systemet. Det er også nævnt i dette indlæg på Museum 2.0. – en blog, hvor der i øvrigt ofte er sjove indfald at hente om digitale museer.

4 comments to “Eksperiment med Eliasson – site”
 1. Den ser rigtig fed ud, men jeg synes at jeg har svært ved at bruge den. Det tager meget lang tid at åbne siten, synes jeg og…. øh…. kan man ikke se billederne i stort format?

  Men man bliver jo atter lidt misundelig på kunstmuseerne, som ER fremme i skoene!

 2. Spændende, og egentlig en ret low-tech løsning… Et enkelt flash galleri og en nedbarberet wordpress installation. Du kan se installationerne og kommentere – thats it… (jf. museum 2.0 posteringn) Det har næppe været dyrt, men giver udstillingen en anden dimension.

  Kunstmuseerne er fremme i skoene. Men er det ikke også nemmere for kunstmuseerne? Der er mere sandsynlighed for at folk kommenterer og har en mening om et ‘navn’ som Eliasson, Warhol eller hvad ved jeg. Ville der være samme opmærksomhed om en blå kaffekande eller et manglebræt (og næsten helt udenfor kontekst, men apropos manglebræt så se dette ‘opdaterede’ version!) Og en avanceret gæstebog som her, er ikke meget bevendt hvis brugerne ikke kommenterer.

  Men det kunne være et sjovt eksperiment. Lad hvert museum finde en ‘almindelig’ genstand og lav et enkelt galleri og kommentarsystem som her…. Var det ikke en simpel udvidelsesmulighed for den centrale genstandsdatabase Regin?

 3. Jeg har også spekuleret på, om det i virkeligheden er nemmere for kunstmuseerne. Og jeg både tror og ikke tror at det er nemmere – det er måske “hurtigere” at have en holding til et billede/værk. Det er “pænt” eller ej, udtrykker noget man synes, at man kan forholde sig til – man kan lide det eller ej.

  Det samme kan man jo ikke helt med Madam Blå eller en stenøkse. På den anden side: På de kulturhistoriske museer er der jo også umådeligt flotte genstande m.m. som kan tale til både æstetisk sans og fantasi. Solvognen er flot… hvordan endte Grauballemanden i mosen … etc. Og for Nyere Tids vedkommende er der jo masser af genstande, som vi alle har et helt dagligt forhold til og/eller kan fortælle om brugen af. Så jeg tror /måske) også det handler lidt om tradition?

  Hvad siger de “naturlige”? Man kunne vel godt kommentere på dyr m.m. på samme facon?

 4. Det kunne man nok godt. Den er dog svær. Hvilke følelser vækker verdens ældste udstoppede kronhjort i mig?…..Jeg tror, at mange naturinteresserede ville kommenterer på konserveringen af de udstoppede dyr og andre måske fortælle om deres afsky for de udstoppede dyr og jæger. Men det ville nok ikke komme til at handle så meget om det er pænt, men mere om hvorfor et bestemt dyr, lokkefugl eller våben er interessant. Interessant spørgsmål Charlotte – det vil jeg tænke lidt mere over…

Skriv et svar