Et kig i krystalkuglen – er Ning det næste?

Efter at alle har fået profiler på Myspace og Facebook og oprettet en blog og en avatar, hvad bliver så det næste?

Spændende spørgsmål, ikke? Jeg tvivler på, at ét socialt netværk er nok. Men er der pointe i at have profiler på alle de (mere eller mindre) ensartede steder? Der vil givetvis vil blive udviklet flere og flere metatjenester, som gør det muligt for brugere at samle og sprede indhold på kryds og tværs mellem forskellige steder og platforme på en meget lettere måde end i dag.

Men jeg føler mig også temmelig overbevist om, at vi i fremtiden kommer til at se flere og stadigt mere segmenterede communities. Jeg tror også, at oprettelse af egne communities snart vil blive meget mere mainstream. Mange af de debatforummer, som findes i dag, og hvor brugere kan skrive til hinanden vil måske blive omdannet til steder med profiler og relationsskabende elementer som vi idag kender det fra de store sites. Blot meget mere focuserede, ligesom markedet for magasiner bliver mere og mere focuseret – nogen ville sige nørdet.

En af de tjenester, som jeg kunne spå en fremtid er ning, stedet hvor man kan oprette og drifte egne communities, og hvor man som bruger kun skal signe in én gang for at oprette adgang til alle de communities man måtte være medlem af på ning. Der er endnu ikke særligt mange danske nings, og vist kun én der har at gøre med historie.

Men perspektivet med de stadigt mere segmenterede og “hjemmelavede” communities er interessant. Ikke mindst i betragtning af den situation, som en del traditionelle historiske foreninger oplever: vigende antal tidsskriftabonnenter og vanskeligheder ved at besætte bestyrelsesposter o.s.v. Vil “afløseren” for traditionelle foreninger blive stadigt mere focuserede communities, evt. oprettet som del af få større og samlende netværkstjenester? Og hvad med kulturarvsinstitutionerne i dette spørgsmål – jvfr. Runes indlæg om metamuseum?

Skriv et svar