Fang dine gæster før andre gør det.

Tidligere nævnt er bloggen Museum 2.0, der har mange og gode input til sammen diskussioner som dem her på bloggen. Denne gang handler det om at få fat i gæsterne på museets hjemmeside og særligt arbejde med “Plan-your-visit” området på sit site. Jeg har linket til Museum 2.0 og en relevant undersøgelse her. I samme åndedrag skal også anbefales en særlig Museums-wiki, oprettet sidste år. Godt sted at finde inspiration og information.

One comment to “Fang dine gæster før andre gør det.”
  1. Det er et voldsomt spændende område, dette med at planlægge besøg via hjemmeside. De fleste løsninger jeg har set er meget enkle – noget med at vise etageplaner m.m. Jeg har bl.a. set et rigtig godt og enkelt ét på et naturhistorisk museum jeg ikke lige kan finde url´en på.

    Men det kunne være enormt interessant at se nogle 2.0 eksempler. Fx i stil med Amazons “dem-der-har købt…” osv. Dvs hvor det er gæsternes informationer og valg, der er med til at skabe turforslag etc.

    Men jeg her desuden et lille hjertesuk omkring dette med turplanlægning. Det ER fedt at kunne gøre dette på forhånd og at kunne fx downloade rundvisninger m.m. Men alle disse ting er jo fremfor alt en service (og en rigtig god service!!) for de der HAR bestemt sig for et museumsbesøg. Et spændende tankeeksperiment kunne være udviklingen af ideer til applikationer, som er med til at øge/skabe den kulturhistoriske interesse.

Skriv et svar