Freddie-site fra Statens Museum for Kunst

smk

Til den nye Freddie-udstilling har SMK oprettet et oplevelses og info-site om Freddie og udstillingen på http://freddie.smk.dk. Udover info om kunstneren og hans værker er der også links til info andre steder …. og SMK linker bl.a. ud til Wikipedia.

Der er også forskellige spil – bl.a. kan man skrive surrealistiske sætninger. Mit forsøg resulterede i sætningen “En rusten kat myrder en grønlyseblå muse”.
Der er også et lille spil, som går ud på at ramme kunstnerens genfærd med gafler i øjet. Så vidt jeg har hørt, kan man vinde en fribillet…. men som dokumenteret nedenfor er det vist ikke lige dér mine forcer ligger, i hvertfald ikke i første forsøg. Jeg skal tydeligvis ikke slippes løs med en gaffel nede i Sølvgade.

Det er et sjovt forsøg på at skabe sammenhæng mellem spil/website og udstilling. I stedet for “kun” at kunne spille, kan resultatet (hvis det er lidt bedre end mit) bruges konkret i forhold til den fysiske udstilling.

smk_gaffelioeje

Måske er der nogen, som kan fortælle lidt mere om den tekniske løsning …..og den slags …?

One comment to “Freddie-site fra Statens Museum for Kunst”
  1. Freddie-sitet er udviklet i flash og bygget op med assets – dvs. selvstændige flashfilm – der vises, når man klikker på de forskellige sider.
    Al tekst på sitet er ren HTML, så den er søgbar. Med flash kan man jo opnå en lækker dynamik i interaktionen med indholdet, men udelukkende at basere sig på flash fremover er begrænsende i fht. brugevenlighed, tilgængelighed, usability og redigering.

    Siden Om Udstillingen (http://freddie.smk.dk/#/se-udstillingen) er ikke en udtømmende side om udstillingen, men ment som en teaser eller smagsprøve, som man kan navigere rundt i via de interaktive grundplaner. På en intuitiv og nem måde kan man komme lidt mere rundt i stoffet i forberedelsen på det fysiske besøg.

    Vi har også samarbejdet med Dansk Kulturarv, hvor vi i fællesskab har skabt et freddieunivers med film og radiooptagelser fra DR´s arkiver: http://www.danskkulturarv.dk/freddie.htm?

    Desuden har delprojektet Kunsthistorier produceret indhold til siden: http://freddie.smk.dk/#/om-freddie-og-hans-kunst, hvor man kan dykke ned i tekster om Freddie, gå i dybden med 2 værker og 5 andre tematikker fra Freddies værk.

    Alt ialt har det været et lærerigtigt projekt, hvor vi har fået lov til at sætte strøm til en masse vilde ideer og en viden om at vi vil arbejde videre med en levende formidling af kunsten – bl.a. via film, podcasts, spil osv. i dynamiske universer.

Skriv et svar