Giver museumsbesøg trivsel eller mistrivsel?

Kom til gratis seminar herom på Trapholt, d. 18. juni:

Professor Carol Ryff besøger for første gang Skandinavien. Her vil hun i en offentlig forelæsning til danske museer introducerer sin teori om psykologisk trivsel. Anledningen til besøget er et forskningssamarbejdet med Trapholt i forbindelse med det af kunststyrelsen støttede formidlingsforskningscenter ”Bæredygtighedens Prisme”.

Psykologisk velbefindende handler om evnen til at kende og udfylde sit personlige potentiale.

Carol Ryffs teori sammenfører paletten af trivsels teorier i en samlet model med seks parametre som er væsentlige for menneskers personlige psykologiske trivsel: 1) Selvaccept; 2) Positive relationer med andre; 3) Autonomi; 4) Beherskelse af sine omgivelser; 5) Mening i livet; 6) Personlig vækst.

Ryffs teori har tidligere været benyttet til at forstå aldring og religion, og sættes i Trapholts projekt for første gang i spil relation til kunstmuseer. Her undersøges konkret, hvorledes Ryffs model kan benyttes til at forstå mekanismerne, der er på spil, når gæster besøger kunstmuseet. Er der nogle af de seks parametre som er mere væsentlige end andre – og kan man ved at kende disse udvikle og påvirke museumsbesøget i en positiv og understøttende retning, hvorved gæsterne oplever psykologisk velbefindende i forbindelse med besøget på museet?

Se programmet for seminaret

Flere seminarer i samme serie på vej!

Seminaret er det andet i en række af fire med internationale forskere i år som præsenteres af Center for formidlingsforskning og ODM. De 2 sidste i serien, vil blive præsenteret senere i ODM’s kalender.

Skriv et svar