Google Art Project – Streetview på museum

 

Siten er allerede nævnt i en kommentar her på bloggen, men Google har været på museum.  Eller rettere: museer – for det drejer sig om 17 af slagsen. Det er nogle af de helt store kunstmuseer, Rijksmuseum, MoMA, National Gallery, Versailles, etc. der har haft besøg. Her er der optaget “museumsture” med streetview-teknologi.

Om det kunsthistorisk set er god formidling kan jeg jo ikke have en mening om 😉  men personligt synes jeg det er fint at kunne gå rundt, zoome ind, se små videoer etc. hvis man er interesseret i en person eller et værk.

Hvor mange vil benytte en sådan site – og hvor ofte? Det kommer nok bl.a. an på, hvor nemt indholdet er at finde.  Der findes mange flashbaserede sites, som har den samme look-and-feel og  “lækkerhedsværdi” som Google-sitet. Men de kan være helt tomme, hvis man laver øvelsen med at se cachet version og vælge kun-tekst udgave.

Denne type sites har svært ved at give en hånd til de søgemaskiner, der gerne skulle hjælpe interesserede med at finde hen til indholdet. (Et eksempel kunne være tekstversionen af denne “zoom-site”, hvor man bl.a. kan komme i nærkontakt med Mona Lisa.

 – hvad gør Google selv?

Googles museumstur har allerede på sin forside en masse tekst og ser man på én af undersiderne – her Rijksmuseum og “Nattevagten”, nærmest bugner tekstdelen af indhold.

Så her er en hel del indhold. Fornuftige sidetitler og masser af tekst, som er lige til at gå til for en informationshungrende søgemaskine.

Links:
Google Art Project
National Treasures: Google Art Project unlocks riches of worlds galleries (Washington Post)The problem with Google´s Art Project (diskussion på The Telegraph)

Google Text Cache – the  best SEO tool you´ve ever heard of

One comment to “Google Art Project – Streetview på museum”
  1. Pingback: Google Art Project – Streetview på museum | formidlingsnettet | Gør det selv værkstedet

Skriv et svar