Googles webmaster tools

Er der nogen i netværket, der har erfaring med Googles webmaster tools? Af en eller anden grund har Google indekseret vores hjemmeside (www.hirschsprung.dk) med
http://hirschsprung.dynamicweb.dk/Default.asp?ID=1. Jeg kontaktede i første omgang Dynamic Web, da jeg tænkte, det måtte komme fra dem. Men de sendte mig til Googles webmaster tools, hvor jeg selv kan tilføje/slette URL. Ifølge Dynamic Web har Google opsnappet URL på et eller andet tidspunkt og bruger den nu som fast indeksering.

Det er en dog længere affære at få lov at blive registreret og bruger af værktøjerne – og man skal sædvanen tro give tilladelse til at blive kontaktet af Google pr. mail med nyheder og andet godt. Så, derfor – er der nogen af jer der har erfaringer med værktøjerne? Kan man ufortrødent kaste sig ud i det?
Venlige hilsener Ulla.

5 comments to “Googles webmaster tools”
 1. Undskyld jeg lige popper ind her, men der er en anden løsning.

  Problemet er, at sitet er sat op på serveren til at kunne tilgås på to forskellige domæner (hirsprung.dk og hirsprung.dynamicweb.dk). Serveren bør sættes op, så den kun tillader det første domænenavn, og det bør være en enkel operation for den/de, der hoster serveren.

  Google’s webmaster tools er en meget mere bøvlet måde at løse problemet på.

 2. Kære Johan (?). Tak for din kommentar. Vi kører desværre en noget kringlet løsning, hvor server og hosting af domæne + to undersider er hos én leverandør (UNI 2/Kulturhotellet), og hjemmesiden hos Dynamic Web. Der er altså en del ‘frem og tilbage’ mellem de to leverandører – og jeg tror faktisk ikke jeg kommer rigtig til bunds i det, før jeg får lagt undersiderne ind hos Dynamic, så det hele er samlet. Indtil da – har du erfaring med googles værktøjer?
  venligst Ulla

 3. Jeg har ikke konkret erfaring med Google’s webmaster tools.

  Jeres opsætning burde dog kunne løses på en anden måde, selvom I har delt jeres hosting op. Så vidt jeg kan se, skal I bare bede om, at hirsprung.dynamicweb.dk ikke er en gældende adresse for jeres site (den anden adresse fungerer jo fint).

  Det var ikke hensigten at være anonym her, men af en eller anden grund kan jeg ikke aktivere visning af min profil på Blogger. Jeg er Andreas (www.andreasjohannsen.dk)

 4. Blot et lille pip… Jeg anvender Google’s webmaster tools på museet og hvad jeg ellers har gang i af domæner… Og det fungerer udmærket og er ret nemt at gå til! Jeg skal dog lige huske at sige, at jeg fortrinsvis anvender dem til at uploade og håndtere google sitemaps.

 5. Hej Ulla

  Jeg har anvendt googles værktøjer på vores site Museum.odense.dk. Det kræver at du har en google konto og så skal du bekræfte at du er ejer af det websted du vil anvende værtøjerne på: Du skal tilføje et metatag til startsiden.

  Hvis det ikke skræmmer dig kan du godt kaste dig ud i det, det gjorde jeg. Det er lidt tid siden jeg brugte det, og kan se det er udvidet meget siden. Man kan f.eks. fjerne sider fra googles index. Jeg har primært brugt værktøjet til at få google til at indeksere sider som ikke blev indekseret. Dvs. uploade et sitemap.

  Jeg ved dog ikke om det kan løse dit konkrete problem.

  Mere information her: http://www.google.com/support/webmasters/

  Brian

Skriv et svar