History Hackday – var det noget for os?

Min gode FB- og Twitter-artsfælle, Lars Lundqvist har spredt et link til planerne om en History Hackday i Storbritannien. Avisen The Guardian har tilbudt sig som venue og festen foregår 22-23 januar 2011.

Interessant initiativ, inspireret af en lignende Science Hackday, der løb af stabelen i London i sommer, og som i øvrigt er berammet til at gentages i  USA til November. En sjov og innovativ måde at udforske – og måske løse – udfordringer på. Men måske i sig selv også en udfordring for institutioner, der ikke er vant til at slippe indholdet løs.

Jeg har skrevet lidt om det i privaten også, men Hackday foregår over 24 timer, hvor deltagerne prøver at bygge fungerende produkter, og til sidst præsenterer dem for de øvrige. Der er, som der står på hackday-wikien, masser af historisk information i omløb. Noget ligger i gammeldags html, andet i svært tilgængelig databaser, på papir etc. Det gælder også for Danmark og for de øvrige nordiske lande.

I Storbritannien har The Guardian som nævnt stillet sig til rådighed som venue. Det kunne være sjovt med sådan en dag i Danmark – men kunne det ikke være endnu sjovere med en nordisk historisk hackday, der havde venues i hhv. København, Oslo og Stockholm? Er der ikke lige nogen, der organiserer dét? 😉

Links:
History Hackday på Twitter
History Hackday blog
History Hackday wiki

Science Hackday blog

Skriv et svar