Holger Danske vågner – men heldigvis kun digitalt

Holger sidder som bekendt nede i Kronborgs klamme kasematter, klar til at vågne til dåd, hvis landet stander i våde. Det er heldigvis ikke fjenders indfald, der har vækket den gamle kæmpe, men ifølge en pressemeddelelse fra Slots- og Ejendomsstyrelsen er det CAVI og Vision4, som med digitale hjælpemidler har sat lidt mere liv i ham.

SES skriver, at der er tale om iscenesættelse og visualiseringer, der “giver en sanselig og livagtig oplevelse af ikonet Holger Danske” herunder “indblik i sagnheltens fantastiske liv og oplevelser. Kampen mod kæmpen Burmand. Det fatale skakspil mod Karl d. Stores søn Karlotto, som betød tabet af Holger Danskes søn Balduin. Og de seks feer, som gav Holger Danske en række særlige egenskaber.”

Holger bliver belyst med “nyeste teknologi inden for 3D-projiceringer”, og der benyttes et “specialkomponeret lydbillede” giver publikum et nyt og mere nuanceret syn på legenden.

Dansesalen har også fået en digital afpudsning, så den kan opleves, som den så ud ved tidligere tiders banketter. Gennem “holografiske 3D-film, bliver illusionen fuldendt med folk, der danser og spiser som i gamle dage”. 

I slottets vestfløj åbner formidlingen ”Den Nye Verden”., hvor der bl.a. opstilles “en ny acrylglobe, der fungerer som en touch-screen. Når publikum aktiverer forskellige emner på globen, flyder der korte film ud fra globen ned på gulvet og op på slottets vægge.”

Jeg har ikke selv været oppe og kigge, derfor de mange anførselstegn og citater fra pressemeddelelsen. Men det lyder unægteligt som om, det kunne være en togbillet til Helsingør værd…. hvis man altså ikke har planer om at tage på Post Conference Tour nr. 2 efter NODEM, den går nemlig netop til bl.a. Kronborg.

Skriv et svar