Hjælp jeg skal til Museums and the web


Først: ret så godt at vi har fået vores helt egen tag cloud! Respekt til runemester for en hurtig ekspedition, og disse clouds eller etiket-sky på godt dansk, er ikke kun web-lir. Når mængden af indlæg vokser vil den kunne give et godt lyn-overblik over indholdet.

Derudover vil jeg skynde mig at bede om hjælp og input. Jeg skal sandsynligvis til konferencen Museums and the web her i april. Der er et par ting der skal på plads, men i givet fald vil jeg meget gerne have forslag med fra jer – hvad skal man være opmærksom på, hvilke museer er interessante på webområdet? osv. Det kan også være, at der er spørgsmål, jeg kan bringe videre fra jer andre eller webforum som helhed.

7 comments to “Hjælp jeg skal til Museums and the web”
 1. Tak for ros! Jeg faldt over et blogger ‘hack’ her , som måske kunne have interesse for andre blogger brugere! Jeg har modificeret og fordansket koden en smule (måske for meget – etiket sky!! – men det blev lidt sent!)

  Det lyder virkelig spændende med Museums and the Web, og jeg er sikker på at der er meget væsentligt at tage op! Dukker du egentlig op til mødet på Rosenborg i morgen? Så kunne vi jo tage noget af det der evt.?

 2. …forresten: det er vigtigt at adskille sine tags el. etiketter med kommaer, hvis man kobler flere etiketter på!

  Anvend i øvrigt kun små bogstaver og tjek om der findes et tag/etiket der er dækkende i forvejen 😉

 3. Hej du!

  ja mine tags faldt lidt dumt – skal man adskille med komma hvis det er sammensatte ord? Og hvordan indsætter jeg links i min tekst? Efter at have brugt wordpress er jeg på glatis her.

  Er mødet på Rosenborg ikke d.29?

 4. Jo, jeg tog fejl… mødet er d. 29… sorry!

  …og Ja, WordPress styrer, måske vi skulle køre denne blog i WP i stedet? 😉

  Du indsætter dine links med html tags dvs. (< )a href="http://www.ditlink.dk"(>)Her skriver du linkteksten(< )/a(>)

  I know… det ser lidt mystisk ud med parenteser, men uden dem viser den bare et link. Så fjern dem og indsæt dit link og teksten du vil linke.

  Hvis ordene er sammensatte i dine tags er det fint som du har gjort det med bindestreger…

 5. Ogspå stor ros herfra til tag-clouden!! Som jeg i øvrigt kan oplyse hedder en “tagbox” på engelsk. Jeg har pt. kontakt med nogle amerikanske studerende som gloede dumt på mig da jeg begyndte at snakke om tag-clouds. Så fik jeg at vide, at det hedder det ikke.

  Museums and the web. Jeg synes, at der er grund til at fremhæve især kunstmuseerne. Fx Arken med deres ARKCast. Ikke mindst den, hvor man kan høre arkitekturens forstærkede stilhed. Det lyder lidt syret, men de er jo joså kunsnere ;-). Thorvaldsens tilbygning synes jeg også er interessant, fordi de faktisk bruger en “snyde”-tagcloud som enu. Spændende at det “brugergenerede formsprog” på den måde kommer ind. Og så er der jo Struer Museum, som jeg synes er heæt fantastisk, ligesom SMK´s kunstpiloter. I Struer har de vild gang i mange digitale ting, og jeg er navnligt fascineret af deres Byskriverprojekt. Jeg synes det er rigtig genialt at give det virtuelle et fysisk udtryk i selve museet. De har domænet http://www.byskriven.dk, men der er ikke nogen “hjemme” endnu. Man kan læse mere om deres projekt på http://www.struermuseum.dk/bogobyg/vision/kikned.htm og det er klart at netop jeg synes, at det er genialt at integrere museum og arkiv på denne måde. I virkeligheden synes jeg at det ser ud til at i de den grad har fat i den lange ende i Struer…. selvom det ligger helt ovre i Jylland ;-))

 6. Det var jo en sand perlerække af forslag, som jeg kun kan tilslutte mig… Men brugerorienterethed og web 2 er bestemt issues der kræver nærmere udforskning på museumsområdet… Kan vi bruge det og gider vore besøgende at bruge det?

  Tagbox? hmmm… Udover at finde frem til forskellige bagageanordninger til tagmontering på familiebilen, finder jeg ikke mange henvisninger til tagbox på http://www.En tagbox er mig bekendt det der også kaldes for et tag-board – en slags minichat typisk placeret i sidemenuen!

  Hvis du derimod søger på tag-cloud vil du hurtigt finde frem til anordninger som den her implementerede.

  Det siger selvfølelig lidt om hvor svært det kan være at snakke web, når vi ikke engang er enige om at bruge de samme ‘fremmedord’… 😉

Skriv et svar