Ideer til Fuglsømødet på Nyborg Strand

digitalemuseer er af formidlingsnetværket blevet spurgt om vi har input til programmet til “Fuglsø”-mødet til foråret. Det tidsrum, som er interessant er dels 10-minutters foredrag og dels den time, der er før middag tirsdag aften, hvor hele fomidlernetværk kan komme på banen.

Hvilke ideer kan vi komme frem med? Det ksla gå hurtigt, skriver de gode mennesker. Så lad os samle ideerne her på bloggen – og så bundter jeg dem sammen og sender dem til ODM/formidlingsnetværket på fredag middag. Jeg har mailet med Mikkel om, at det kunne være alletiders, hvis vi havde vores “manifest2 om vores gruppe og om god digital formidling klar – men vi tvivler på at det kan nås…

Jeg har selv flg. ideer:

1) Jeg vil gerne fortælle kort om Second Life og give en smagsprøve i form af en rundtur til historiske steder (evt. som “lysbilleder”) og ultra kort diskutere virtuelle verdener.

2) Vi bør gøre noget for at føre nodem frem.

3) 2.0 og sociale medier generelt – tendenser i tiden. (Det er også noget jeg selv brænder for, men der er jo andre som har flere 2.0 erfaringer end undertegnede…. så kom på banen ;-))

4 comments to “Ideer til Fuglsømødet på Nyborg Strand”
 1. God idé med et fremstød d. 25-27. marts i Nyborg.

  Jeg vil kunne bidrage med:

  1) Målrettet web 2.0 vidensformidling – RSS og den underliggende ontologi.

  og jeg vil foreslå Charlotte eller en anden derfra:

  2) Historie on-line. Præsentation af det gode projekt og overvejelser om styrkelse af museernes deltagelse

 2. Jeg taler altid gerne om mit hjertebarn – men netop her kunne en anden fra Dansk Historisk Fællesråds styrelse, fx formanden også komme på tale, hvis andre synes at h-o kunne være et emne. (Jeg skal tilføje at vi naturligvis altid gerne ser en styrket deltagelse fra alle historiske institutioner på historie-online

 3. Og her melder jeg mig så på banen.

  Jeg arbejder på semesterprojekt (på RUC) om danske museer og blogs. Helt præcist med ‘hvordan blogging kan understøtte museer i at udfylde deres funktion’. Her tænker jeg på museet som formidler af viden, som læring, som dialog med brugerne etc., men samtidig hvordan museerne kan gøre sig selv synlige ved at blogge (=markedsføring). Og især hvilke typer af blogs der egner sig til hvilket formål.

  Det vil jeg utrolig gerne fortælle om. Der mangler klart noget museums-blog-undersøgelse på dansk.

 4. Spændende med undersøgelse af museer og blogging. HVsi du ikke kender ham, så prøv at tjek Sebastian Chan på Fresh + New- bloggen. Han beskæftgie sig også med dette.

  Jeg vil geren slå et slag for et nordisk digitalt forum i Nyborg, bl.a. som det kommer til udtrykl i nodem, men også på nettet.

Skriv et svar