Kurser: Generic Learning Outcomes, Digital deling af kulturarven i praksis og Informationsadfærd hos museernes webbrugere

Generic Learning Outcomes
Generic Learning Outcomes kommer i fokus på kurset den 23.-24. april. I England har museerne i en årrække brugt Generic Learning Outcomes til at måle og evaluere brugernes udbytte på museet. Men for at kunne bruge Generic Learning Outcomes som evalueringsredskab, er det nødvendigt fra start at arbejde klart og struktureret med målsætninger. Generic Learning Outcomes er hermed også et centralt planlægningsværktøj, der sætter både museets brugere og strategiske overvejelser i spil fra starten af planlægningen. Kurset giver dig en introduktion til Generic Learning Outcomes, og mulighed for at få praktisk erfaring med redskaberne gennem øvelser. Desuden udbydes det i samarbejde med svenske og norske partnere med henblik på at få en diskussion i gang om brug af GLO mellem de nordiske museer.  

Underviser Emily Johnson
Emily Johnsson, Wish Tree Consultancy & Research, Manchester, har i en årrække både analyseret enkeltmuseers brug af GLO i England og undervist i brugen af GLO.  
Tilmeldingsfrist: 22. marts

Del kulturarven i praksis 
7.-8. maj inviterer ODM til et praktisk orienteret kursus i, hvordan kulturarvsinstitutioner kan udnytte eksisterende platforme til at dele deres digitaliserede ressourcer, og komme i dialog med brugerne. På kurset vil vi undersøge mulighederne i platforme som f.eks. Foursquare, Flickr, Wikipedia, Youtube, SCVNGR, Soundcloud, Tumblr og WordPress, Facebook og Twitter. Gennem kurset får du grundigt teoretisk OG praktisk kendskab til muligheder med de forskellige platforme, samt komme godt i gang med at udbygge din institutions digitale tilstedeværelse. Da kurset er særdeles praktiskorienteret, er det vigtigt og afgørende at deltagerne forbereder sig grundigt og medbringer relevant materiale til kurset.

Kursusledere
Er Tobias Golodnoff, DR, Miriam Lerkenfeld, DR, Jacob R. Wang, Odense Bys Museer, Merete Sanderhoff, Statens Museum for Kunst.
Tilmeldingsfrist: 30. marts

Informationsadfærd hos museernes webbrugere
7. marts tager dette kursus et brugerperspektiv og belyser informationsadfærden hos museernes webbrugere. På kurset vil du få et grundigt indblik i webbrugeres informationsadfærd, så du fremover bedre kan inddrage et brugerperspektiv ved planlægning og design af digitaliseringsprojekter. Teorien vil blive koblet til praksis gennem diskussion af udvalgte cases, som belyser karakteristika ved forskellige digitaliseringsstrategier. Ligeledes inddrages digitaliseringsarbejdet på dit eget museum.

Underviser er Ph.d. Mette Skov, Det Informationsvidenskabelige Akademi
Tilmeldingsfrist: 6. februar

Mere på vej…
Det kommer løbende mere kød på årets kursusudbud, så tilmeld dig nyhedsbrevet, og hold dig orienteret om nye tilbud.

 

Skriv et svar