Lav din egen toolbar

kulturarv-toolbar

Jeg synes det er længe siden, at vi har haft nogle tips om gode værktøjer og services m.m. her på bloggen. Og så faldt jeg lige i sidste uge over siten http://www.conduit.com via et rss jeg abonnerer på!

Siten lader sine brugere lave en gratis toolbar, som man efterfølgende kan downloade og installere på sin pc. Den kan laves til både IE, Firefox og Safari. Man kan naturligvis også sende download url´en til alle sine venner og interessenter, så de kan være med. Jeg har selv prøvet og blogget lidt mere om sagen i privaten på http://charlotteshj.wordpress.com, hvor jeg selvfølgelig også promoverer mit eget første forsøg, en lille “kulturarvstoolbar” som man kan prøve her på ourtoolbar.com, hvor den hostes.

Servicen er meget nem at arbejde med, og det er nemt (omend en smule tidskrævende) at opstille menuerne. Man kan lægge links til ressourcer m.m. på samme måde som i “foretrukne”. Det smarte er selvfølgelig blot, at indholdet i toolbar´en vedligeholdes ét sted og ikke på den enkelte pc. Desuden er der også en nem adgang til at holde sig ajour med relevante RSS og Tweets. Og der er naturligvis statistik, så man kan holde øje med, hvordan det går med brugen af ens toolbar.

Jeg kunne godt se en sådan “tema-toolbar” have et liv på bruger-pc´er, der står på fx et bibliotek eller lokalhistorisk læsesal. Nem browserbaseret adgang til sites og ressourcer, der har at gøre med med lokalområdets historie eller særlige, relevante historiske emner? Nem adgang til sites, der skal bruges i undervisning og til kurser? Nem adgang til alle de sociale steder, hvor en institution – eller flere institutioner – deler indhold?

Indlægget er cross-blogget på http://arkivformidling.wordpress.com

Skriv et svar