Lav-selv-tjeneste til indhold i augmented reality

Mon ikke AR – augmented reality – bliver en af de vigtige adgange til at opleve kulturarv i byrum og landskab inden alt for længe. På Nodem så vi fx en flot præsentation om Stedelijk Museums ARtours. Der findes også enkelte danske augments, fx om Københavns befæstning.

Det har hidtil kunnet være en forholdsvis bekostelig affære at afprøve denne formidlingsmulghed, men jeg har fundet og afprøvet en tjeneste, som gør det muligt at lave 100 gratis augments. Den lille tutorial viser hvordan, men vær eopmlrksom på, at brugerinterfacest ikke svarer helt til videoen. Ønsker kan at uploade billeder og 3D-modeller benyttes fanen “Assets”.

Jeg har afprøvet Hoppala ved at lave et lille augment om Slotsholmens bygninger (pt. til godkendelse på Layar). Nemt at bruge og nemt at customize layouten inde på Layar … selvom det aldrig lykkedes mig at få skovlen under billedupload. Min ide var oprindeligt at placere gamle fotos og stik i forhold til de eksisterende bygninger, hvilket imidlertid ikke lykkedes særligt godt 🙁  Så det blev et lidt mindre ambitiøst projekt, end jeg først havde tænkt: Points of Interest forsynet med adgang til at læse mere på Wikipedia.

Links:
Hoppala Augmentation

One comment to “Lav-selv-tjeneste til indhold i augmented reality”
  1. Pingback: Lav-selv-tjeneste til indhold i augmented reality | cloud computing

Skriv et svar