“Ordsky” med Wordle

Jeg er faldet over en sjov lille service, som jeg lige vil delagtiggøre jer andre i, kaldet Wordle. Ordet er en sammenblanding af Word og Doodle. Stedet http://wordle.net og tjenesten består i al sin enkelhed af, at man kan lave en slags “tag cloud” af ord. Det kan være ord, som man selv taster ind, en tekst som man copy-paster ind eller fra et rss-feed som man henter. Wordle genererer så en sky i Java, som man fx kan bruge på sin website. Den fungerer ikke som en alm. tagcloud, men kan måske bruges som et flot “indholdsidentificerende” grafisk element.

Word-clouden over dette indlæg er selvfølgelig trukket fra feed´et på formidlingsnet.dk, og som man kan se er ikke alle ordene helt logiske. Men så kan man jo bruge metoden med at taste sine egne ord ind.

One comment to ““Ordsky” med Wordle”
 1. Hej Charlotte, jeg legede en del med Wordle her i sommer. Ud over wordclouds kan man også lave phrase-clouds, dvs. man kan lave clouds på blogrolls, på medlemmerne i et netværk, m.m. med fulde navne og ikke kun enkelte ord. Se nogle eksempler her:
  http://www.corporeality.net/museion/2008/08/01/group-image-of-the-history-of-biomedical-research-interest-group/og her:
  http://www.corporeality.net/museion/2008/07/29/all-883-health-and-medicine-blogs-on-display-in-one-image-playing-with-wordle-part-3/og her:
  http://www.corporeality.net/museion/2008/07/26/cloud-of-top-100-health-and-medicine-blog-names/og her:
  http://www.corporeality.net/museion/2008/07/17/blogroll-cloud-for-biomedicine-on-display/og her:
  http://www.corporeality.net/museion/2008/07/15/new-web-toy-wordle/
  Som jeg skriver i en af posterne, så tager det lang tid at lave en phrase-cloud (op til en time for den med 750 blognavne). Men resultatet blev skægt.
  Mange hilsner,
  Thomas

Skriv et svar