Sociale genstande

Hvad hvis man forestiller sig social interaktion bygget, ikke på digitale netværk, men på fysiske genstande? Genstanden er den grundlæggende mindsteenhed i ethvert socialt netværk, argumenterer Nina Simon i dette blogindlæg

på Museum 2.0. – og citerer en interessant artikel desangående. De konkrete tips i indlægget er ok, men det er mere tanken, der r inspirerende. Vi kunne i virkeligheden prøve at bære vores erfaringer med web-netværk over i den fysiske udstilling og udfolde dem her… eller?

One comment to “Sociale genstande”
  1. Spændende – jeg mener selv at én af de store udfordringer netop er at nedbryde grænserne mellem forskellige museale rum og at åbne for brugerdeltagelse.

    I nogle sammenhænge har man jo gjort det før – fx Nationalmuseets børnemuseum, hvor børn selv kan lege med genstande og prøve at lave en udstilling. Men hvorfor ikke overføre tanken på andre former for udstillinger/aktiviteter også? Kunne man forestille sig brugerkuraterede udstillinger? Eller ville det gå op i hat og briller på grund af for mange kokke, sådan som det tilsyneladende gjorde med den brugergenererede roman som forlagsverdenen forsøgte sig med?

    Men man kunne også tænke i brugergenererede delmængder eller brugerkommentarer som en dialogisk del af en traditionelt kurateret udstilling. Jvfr. dagens nyhed fra Randers.

Skriv et svar