Pas på hajerne!

Her på museet bliver vi tit kontaktet af personer, som driver en firmaportal / søgetjeneste / platuglevirksomhed etc. og som “lige skal tjekke, at deres oplysninger er korrekte”.

Man skal selvfølgelig ikke skære alle over én kam, for der kan selvfølgelig også være firmaer som er helt seriøse og har en lødig ydelse, som de virkelig mener kan være af interesse for museer.

Men jeg synes i hvertfald at jeg er blevet klogere af at læse lidt på unfairpris.dk og på websiten effektiv markedsførings side om annoncehajer . Fx rådet om at bede om 3 referencer eller spørge om trafikken holder op når betalingerne standser er helt fine. Jeg plejer selv at bede om at få tilsendt skriftligt materiale med referencer 😉

3 comments to “Pas på hajerne!”
 1. Som udgangspunkt synes jeg udmærket man kan skære alle over en kam – eller i hvert fald møde den slags med stærk og sund skepsis! Der er virkelig langt mellem de lødige af slagsen. For et par år siden brugte jeg et par sommermåneder på at luge ud i museets tidligere spredte annoncering på diverse portaler… Jeg havde stor hjælp fra siden http://www.annoncehajer.dk/. Det var en hård omgang og jeg måtte true med bål og brand og politi flere gange. Men det virkede – og siden har vi haft særdeles få henvendelser af den slags…

  Firmaerne slår sig tit op med lånte fjer og bruger ‘fine’ navne som f. eks. biblioteksoplysningen, eller den danske fagbog eller sådan noget …

  …Og så en lille historie: For et år siden blev jeg ringet op af et firma som ville høre hvilke pærer vi brugte!!! De havde nemlig en database over hvilke pærer forskellige virksomheder brugte – antageligvis for at kunne levere den mest velegnede pære til formålet 😉 Jeg skulle bare lige bekræfte oplysningerne de havde, så ville jeg modtage en flaske champagne på min privatadresse… Der må virkelig være penge i at sælge pærer!

 2. Ja, det er en jungle (eller hvad det nu hedder i det undersøiske).

  Men lad os egentlig bare som Rune skriver, gå ud fra at de alle sammen skal skæres over samme kam. Jeg var måske for venlig før 😉

  Netop dén med at være fra “fagbogen”, “erhvervsregisteret” o.lign. har jeg også flere gange mødt. Det må efterhånden være et ret gammelt kneb.

  Ofte jager hajerne jo forresten her i sommermånederne, hvor de godt véd at der tit er lav bemanding og at den, der måske plejer at sidde med annoncetingene, er på ferie. Så kan de rigtigt sætte tænderne i ferieafløsere og andre sagesløse.

Skriv et svar