Kurser i ODM-regi

Hej alle,

Så har vi (Anne, Ulla, Julie + mig) fået kigget mere på det med kurser. Jeg har skrevet et dokument sammen som ligger over i vestreside-links´ne. Jeg ville bede jer om at kommentere på det (hvis der er noget I savner?) inden den 9 juli, for i ODM vil de rigtig gerne have det… Derfor har Søren også allerede fået det foreløbige dokument, men jeg har selvfølgelig skrevet at der kan komme ændringer og nye ting på banen, men jeg tror at vi skal se at få det ud over stepperne ;-))

Når I alligevel kigger på dokumentet, så husk lige at doodle på næste mødedato – Rikke har inviteret os til Medicinsk Museion, og tilbyder at de godt vil fortælle noget om deres erfaringer med en meget faglig blog. Jeg synes, at det kunne være spændende…men hvad siger I andre?

5 comments to “Kurser i ODM-regi”
 1. Det ser meget fint ud!

  Kun et par små pip:

  1. Kunne der måske listes en tilføjelse ind om gør-det-selv DTP og layout (f. eks. med Adobe Indesign) i forbindelse med dagskurserne f. eks. sammen med eller i forlængelse af kurset om digital billedbehandling.

  2. Kunne der ligeledes – når lyd nu behandles – også listes et emne ind om film og animation (f. eks. flash) på hjemmesiden.

 2. Hej

  Jeg kan ikke åbne dokumentet med kursusoplægget – er der problemer med webstedet eller er det på min computer problemet ligger?

  Fint, hvis vi kan mødes på Museion. Jeg har fået Thomas Søderquist, som i sin tid oprettede bloggen, til at skrive sig ind i mødekalenderen, så vi kan finde en dag, han er ledig til et kort oplæg.

  Hvilke andre punkter skal med på mødet?

 3. Hej alle,

  Dokumentet er nu opdateret med Runes forslag… men Rikke, jeg har prøvet at sende det til dig og jeg får alle de mails jeg sender dig lige tilbage i hovedet.. har du en anden mailadresse?
  Mail til mig, så kan jeg prøve at besvare.

 4. Så er vi vist ved at være i mål med vores oplæg. Ulla har skrevet et lille tillæg om et kursus i at blive “Bedst på nettet til børn” – dvs. et kursus som giver indsigt i børn og unges færden på nettet/mediebrug. Det inkorporerer vi, og Runes forslag er nu også med.

  Jge har i øvrigt fået en mail fra Gry på Lokalhistorisk Netværk, som er interesseret i vores uddannelsesprojekter og skriver

  Jeg har været inde og smugkigge lidt på den blog, som du skriver i sammen med andre digitalt interesserede museumsfolk. Det er mange interessante emner, I har oppe at vende. Jeg kunne følge en tråd, om hvad I kunne tænke jer af kurser hos ODM. I den forbindelse tænkte jeg, at jeg hellere måtte kontakte dig.

  I de forslag var bl.a. nogle temaer omkring ny teknologi på forskellige måder. I Lokalhistorisk Netværk har jeg overvejet at lave nogle temaer omkring nogle af disse ting. Og så var det jeg tænkte, om der kunne være interesse for at arbejde lidt sammen om et par temadage. De tanker, jeg gør mig, går på at lave f.eks. 2 dage, hvor der kunne være måske 3 emner på pr. dag. Alle emner skal på en eller anden måde relatere sig til web2.0-temaet. Det kunne f.eks. være brugen af weblog, podcast, wiki’er, chat, mobilteknologi, fildelingstjenester som f.eks. Flickr eller andet, som kunne have relevans for ABM-folk. Dagene skulle være meget praktisk orienterede workshops, hvor man f.eks. i mindre grupper bruger et par timer foran computerne med et emne og en “instruktør”, og derefter rykker videre til et nyt emne med en ny “instruktør”. Afslutningsvis kunne man så samles alle og prøve at nå frem til, hvad disse muligheder kan bruges til på ABM-området. Ideen skulle være, at man finder “instruktører” fra ABM-verdenen, der selv har gjort erfaringer med brugen af de forskellige værktøjer.

  Jeg har selvfølgelig bredt perspektivet ud i forhold til det, som I har diskuteret, da Lokalhistorisk Netværk har som formål at arbejde med hele ABM-området. Men jeg tror også, der kunne være noget at hente ved at inddrage f.eks. biblioteksverdenen. Herning og Randers Biblioteker har lavet et meget fint udviklingsprojekt omkring brugen af ny teknologi i biblioteksverdenen (http://www.herningbib.dk/bibliotek2/templates.asp?pagename=ide).

  Disse erfaringer kan man sandsynligvis sagtens bruge noget af på museums- og arkivområdet. Museerne og arkiverne eksperimenterer jo også med at bruge de forskellige teknologier. Men der er også rigtig mange på både arkiver, biblioteker og museer, der ikke har vovet at kaste sig over teknologierne endnu; bl.a. fordi de ikke helt ved, hvad det egentlig går ud på, eller hvordan det kan bruges – og det kunne være, sådan et par dage kunne sætte gang i en masse nye tiltag.

  Jeg håber, vi måske kunne finde ud af noget sammen, eller at du har gode ideer til, hvordan det kan gøres bedst muligt.

  Denne henvendelse sender jeg også til Søren, for det er langt fra usandsynligt at der kunne være pointer i at arbejde sammen om nogle af tingene for at få en større volumen, fx sammen med nogle af de store biblioteker og stadsarkiver, som mange af dem der er på lokale museer jo i forbejen arbejder sammen med. Netop på de mere praktiske kurser kunne det måske være spændende. Men det må jo være lidt op til ODM ;-))

Skriv et svar