Sociale podcast

I gamle dage, dvs. i 2005, lavede nogle studerende, Art Mobs, en alternativ podcast til MoMa og det endte med at MoMa tog ideen op og invitere nu gæster til selv at lave deres egen podcast.

V&A skulle også have haft en projekt Every Object Tells a Story, hvor de bl.a. optog private historier og distribuerede dem, men det er vist ikke aktivt længere.

Er der nogle der ved om der er danske museer der har taget den ide op eller lignende ideer med at dele brugergenerede podcast og i så fald hvad erfaringen med det er?

Her er link til MoMa podcasthistorien

http://mod.blogs.com/art_mobs/

http://moma.org/visit_moma/createyourown.html

One comment to “Sociale podcast”
  1. Hej Martin

    På ARKEN har vi produceret brugergenererede podcasts siden 2006. Inspireret af Art Mobs indledte vi et samarbejde med Institut for Kunst- og kulturvidenskab samt ITMedia ved Københavns Universitet, hvor studerende producerer audiowalks til museets samling og skiftende udstillinger. Vi har lige nu tredie hold igang, som producerer til særudstillingen UTOPIA – Qiu Anqiong. Episoderne offentliggøres til maj.

    Samtidig har vi ligeså længe arbejdet med digitale workshops, hvor primært skoler og gymnasier bruger tre timer på museet med bærbare computere foran værkerne. Her producerer de lydfiler, lytter til hinandens episoder og podcaster. I de digitale workshops er processen det vigtigste, derfor er produktionerne mest interessante at høre for dem som har produceret, men de er tilgængelige fra museets hjemmeside.

    Hvis du vil vide mere om projektet, er du velkommen til at kontakte mig.

Skriv et svar