Webmuseum mangler klassisk gif

I går holdt jeg et oplæg om kulturarv og Second Life hos KnowledgeLab, og her talte også Ida Engholm, som er i gang med at opbygge et webmuseum. En kurateret visning af danske websider tilbage fra hedenold (= begyndelsen af 1990´erne) og jeg kan selv næsten ikke vente til de åbner til efteråret. Der er indsamlet både offentlige, kommercielle og private sites fra perioden og de vil blive vist tematisk med kommentarer m.m. Som sagt; det klør allerede i musefingren!

Museet har også indsamlet en række af de animerede giffer, som man fandt på mange af de første websider: fx flammer og bølgende flag. Men i forbindelse med oplæget kom det frem, at der mangler en (synes jeg) utroligt vigtig gif, nemlig den lille arbejdsomme mand, som stod og gravede utrætteligt på et utal af halvfærdige sites i nettets barndom. Hvis nogen har glemt hvordan han så ud har jeg lige fundet en gengivelse af ham.

Men han er ikke animeret, som han jo ofte var den gang. Er der nogen, som har en sådan, og måske ligefrem selv har brugt ham? (….jeg vil godt tilbyde at holde brugerens navn anonymt ;-))

7 comments to “Webmuseum mangler klassisk gif”
  1. Åh – tak for linket Andreas!

    Jeg er allerede helt væk og synes at det også burde være muligt at slå noget lyd til, så man kunne genopleve tonen fra et modem, der søger forbindelse…

    Brugerbidrag vil være skønt, for det ville være fedt med nogle flere kulturarvssites.

Skriv et svar