World Digital Library

World Digital Library

En god svensk arkivfrænde, nemlig Charlotte fra NCK, har tippet mig om at World Digital Library gik i luften i går.

Jeg har ikke haft tid til at se så meget på det endnu, men synes umiddelbart rigtigt godt om den tidslinjebaserede navigation i kombination med den geografiske visning. Et andet element, som jeg også bemærker, er den meget visuelle tilgang til listningen af resultater, når man fx vælger “topic”, “time” etc.  Ved overmusning får man dog også en kort beskrivelse (” alt-tekst”).

Ved søgning opnås en mere konventionel visning (billede og tekst) af søgeresultaterne, og mulighed for at begrænse søgninger m.m.

Alle posterne kan deles med Addthis – og et lille kodekig viser at rubrikker er h1-formatterede, men jeg undrer mig lidt over urlsyntaksen, fx http://www.wdl.org/en/item/21/ for et kort over de vestindiske øer.  Hvor meget betyder det mon for  synligheden af de enkelte poster, at der ikke er ægte urler?

Skriv et svar