Kritik af den digitale fornuft #digcrit

Internationalt seminar: Hvad betyder avancerede digitale teknologier for vores kulturoplevelse?

the_human_camera_by_dusunur

Fredag den 7. november 2014 slår Statens Museum for Kunst dørene op for en faglig debat om avancerede digitale teknologiers betydning for vores kunst- og kulturoplevelse.

Hvad sker der, når vi bruger teknologi til at understøtte eller forøge vores naturlige sanseevner og hjernekapacitet? Hvilke perspektiver har det i forhold til oplevelsen og perceptionen af kunst og historiske genstande? Giver teknologierne nøgler til mere viden, rigere oplevelser og dybere interaktion? Forstyrrer de vores autentiske møde med og sansning af museernes genstande? Hvornår understøtter teknologi et museums formål, og hvornår bliver den distraherende – eller ligefrem destruktiv – for kulturoplevelsen?

Læs mere om seminaret og tilmeld dig her.

I en tid hvor vi ofte jager i hælene på den seneste teknologiske udvikling, vil vi give plads til en kritisk-filosofisk tænkepause. Vi har inviteret en håndfuld toneangivende eksperter til at dele deres viden om, hvilke langsigtede konsekvenser avancerede teknologier som Google Glass kan have for museer og andre kulturinstitutioner, for vores brugere, for vores oplevelse af kunst og kultur, og for vores måde at forstå os selv som sansende og lærende væsener.

kritik-af-digital-fornuft-signaturbillede

Målgruppen er folk fra museums- kultur-, medie- og teknologisektoren, men alle interesserede er velkomne!

Seminaret foregår på engelsk. Der er fri adgang, og vi sørger for forplejning hele dagen. Du skal bare tilmelde dig senest 31. oktober.

#digcrit

Arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen.

Skriv et svar