Udstillingsbesøg

Jeg får selv meget ud af at se andres udstillingerne sammen med tilrettelæggerne – bare det ikke er på åbningsdagen – og vil pladere for at vi bliver bedre til at dele vores udstilling med hinanden. 

Dette kunne være et forum hvor dem, der havde lyst inviterede kan gøre det ved at lægge tider ud til kollega-rundvisning, dvs. en uformel gennemgang af formidlingsmæssige og faglige overvejelser. 

runesmsvæg

Jeg vil gerne selv lægge ud. Siden februar har vi vist udstillingen Runer – fra grafitti til gravskrift på Moesgård Museum. Udstillingen har i det store hele opfyldt de intentioner vi havde, om at lave en udstilling, hvor det er nemt at agere socialt  i. Som hjælpemiddel til det, er der bla. blevet lavet forskellige digitale instalationer, der både funktionsmæssigt og brugesmæssiget har haft fordele og ulemper.  De erfaringer vil vi gerne dele.

Udstillingen vises kun indtil den 27. september, hvor den skal videre til det arkæologiske museum i Stavanger. Dem der er i Århus på torsdag 24. september kl. 14 vil vi meget gerne vise rundt, her er lidt om udstillingen:

http://www.moesmus.dk/page.asp?objectid=1136&zcs=4

MVH Martin Brandt Djupdræt, Moesgård Museum

7 comments to “Udstillingsbesøg”
 1. Kære Martin,

  Det er en genial ide. Desværre har jeg heller ikke selv mulighed for at være i Århus på torsdag, men jeg håber at det er et koncept som griber om sig. Det minder mig om min studietid, hvor dem af os der arbejdede på museer skiftes til at vise hinanden rundt. Det gav et anderledes indblik i livet rundt omkring på museerne. Lad os endelig se mere af det.

  Jonas, Medicinsk Museion

 2. Hej Martin
  Jeg håber der kommer mange til dit supergode initiativ. Som Charlotte og Jonas er jeg desværre heller ikke i stand til at komme et smut til Aarhus i morgen, men fortæl os andre om, hvordan det går.
  Og så har Jonas og jeg lige besluttet at følge trop – vi vil i meget nær fremtid udsende invitation til et lignende arrangement i vores seneste særudstilling.
  Go fornøjelse med runerne.
  Bedste hilsner
  Bente

 3. Lige en afrunding ang. initiativet. Den sidste uge har der været en 10-15 stykker forbi til faglig snak omkring runeudstillingen, bla. pga. opslaget her og der har været spændende at vise den frem og sparre sine ideer om dem med kollegaer. Det kan som arrangør godt anbefales. Og tak til dem der lagde vejen forbi. Udstillingen vises stadigt i to dage mere (til den 27/9) så muligheden for at se den er der stadig, men dog uden en formidlingsfaglig rundvisning…

 4. Pingback: Invitation: Kom og se udstillingen “Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid” | Museionblog

Skriv et svar